Logo sk.boatexistence.com

Ako použiť spojovník vo vete?

Obsah:

Ako použiť spojovník vo vete?
Ako použiť spojovník vo vete?

Video: Ako použiť spojovník vo vete?

Video: Ako použiť spojovník vo vete?
Video: Если ведьма подарила подарок 2024, Apríl
Anonim

Vo všeobecnosti potrebujete spojovník len vtedy, ak tieto dve slová fungujú spolu ako prídavné meno pred podstatným menom, ktoré popisujú. Ak je podstatné meno na prvom mieste, pomlčku vynechajte. Táto stena je nosná. Tento koláč je nemožné zjesť, pretože je tvrdý ako kameň.

Ako používate spojovník vo vete?

Vo všeobecnosti potrebujete spojovník iba ak tieto dve slová fungujú spolu ako prídavné meno pred podstatným menom, ktoré popisujú. Ak je podstatné meno na prvom mieste, pomlčku vynechajte. Táto stena je nosná. Tento koláč je nemožné zjesť, pretože je tvrdý ako kameň.

Ako používate spojovník v písaní?

Pomlčky spájajú dve slová a tvoria jedno slovo. Spojovníky sa používajú aj na pripojenie predpony k slovu. V niektorých situáciách spojovníky spájajú príslovky a prídavné mená na opis podstatného mena. Tomuto sa dá vyhnúť preformulovaním vety.

Aký je príklad spojovníka?

Pomlčka ‐ je interpunkčné znamienko používané na spájanie slov a na oddelenie slabík jedného slova. Použitie pomlčiek sa nazýva delenie slov. Sin-law je príklad slova s pomlčkou.

Kedy použiť pomlčku alebo spojovník vo vete?

Pomlčka pomlčka sa často používa za nezávislou vetou Spojovník sa na druhej strane používa na spojenie dvoch slov ako žltozelená. Zvyčajne nemá medzi slovami medzeru. Pomlčka má tiež tendenciu byť o niečo dlhšia ako spojovník a zvyčajne má pred a za symbolom medzery.

Odporúča: