Logo sk.boatexistence.com

Čo je to antritída žalúdka?

Obsah:

Čo je to antritída žalúdka?
Čo je to antritída žalúdka?

Video: Čo je to antritída žalúdka?

Video: Čo je to antritída žalúdka?
Video: Mayo Clinic Minute: Fighting arthritis with food 2024, Smieť
Anonim

Gastritída je stav, ktorý zapaľuje výstelku žalúdka (sliznicu), čo spôsobuje bolesť brucha, poruchy trávenia (dyspepsia), nadúvanie a nevoľnosť. Môže to viesť k ďalším problémom. Gastritída sa môže objaviť náhle (akútna) alebo postupne (chronická). Lieky a zmeny stravovania môžu znížiť žalúdočnú kyselinu a zmierniť príznaky gastritídy.

Čo je chronická antritída?

Súhrn založený na MalaCards: Chronická maxilárna sinusitída, tiež známa ako chronická antritída, súvisí s maxilárnou sinusitídou a etmoidnou sinusitídou. Dôležitým génom spojeným s chronickou maxilárnou sinusitídou je RNASE3 (Ribonuclease A Family Member 3).

Čo znamenajú zápaly žalúdka?

Gastritída je, keď sliznica žalúdka sčervenie a napuchne (zapáli sa). Vaša výstelka žalúdka je silná. Vo väčšine prípadov mu kyselina neublíži. Môže sa však zapáliť a podráždiť, ak pijete príliš veľa alkoholu, jete korenené jedlá, máte poškodenie spôsobené liekmi proti bolesti nazývanými NSAID alebo fajčíte.

Je erozívna gastritída závažná?

Erozívna gastritída je potenciálne vážny a dokonca život ohrozujúci stav Keďže pokračujúce pitie alkoholu dráždi a narušuje sliznicu žalúdka, zvyšuje sa riziko vážnych komplikácií. Okrem toho majú ľudia s alkoholickou gastritídou zvýšený výskyt zvracania.

Čo spôsobuje náhly zápal žalúdka?

Silný stres v dôsledku veľkého chirurgického zákroku, zranenia, popálenín alebo závažných infekcií môže spôsobiť akútnu gastritídu. Vaše vlastné telo útočí na bunky v žalúdku. Tento typ gastritídy sa nazýva autoimunitná gastritída, keď vaše telo napadne bunky, ktoré tvoria výstelku žalúdka.

Odporúča: