Logo sk.boatexistence.com

Keď profág opustí hostiteľský genóm, vstúpi do?

Obsah:

Keď profág opustí hostiteľský genóm, vstúpi do?
Keď profág opustí hostiteľský genóm, vstúpi do?

Video: Keď profág opustí hostiteľský genóm, vstúpi do?

Video: Keď profág opustí hostiteľský genóm, vstúpi do?
Video: Pravidlo 88: Příklad nepovoleného využití územní výhody a přecislení 2024, Smieť
Anonim

V lyzogénnom cykle sa vírusová DNA integruje do DNA hostiteľa, ale vírusové gény sa neexprimujú. Profág sa prenáša do dcérskych buniek počas každého bunkového delenia. Po určitom čase profág opustí bakteriálnu DNA a prejde lytickým cyklom lytickým cyklom Lytický cyklus (/ˈlɪtɪk/ LIT-ik) je jedným z dvoch cyklov vírusovej reprodukcie (odkaz na bakteriálne vírusy alebo bakteriofágy), druhým je lyzogénny cyklus. Výsledkom lytického cyklu je deštrukcia infikovanej bunky a jej membrány. https://en.wikipedia.org › wiki › Lytic_cycle

Lytický cyklus – Wikipedia

, vytváranie ďalších vírusov.

Čo sa stane s profágom, keď sa hostiteľská bunka rozmnoží?

Profágový genóm sa potom pasívne replikuje spolu s hostiteľským genómom, keď sa hostiteľská bunka delí tak dlho, kým tam zostáva a netvorí proteíny potrebné na produkciu potomstva. Keďže fágový genóm je vo všeobecnosti pomerne malý, bakteriálni hostitelia sú zvyčajne týmto procesom relatívne nepoškodení.

Čo sa stane, keď vírus vstúpi do lyzogénneho cyklu?

Počas lyzogénneho cyklu sa namiesto zabíjania hostiteľa genóm fága integruje do bakteriálneho chromozómu a stáva sa súčasťou hostiteľa. Integrovaný fágový genóm sa nazýva profág. Bakteriálny hostiteľ s profágom sa nazýva lyzogén.

Ako sa nazýva, keď sa vírusová DNA spojí s hostiteľským genómom a vytvorí profág?

lyzogénny cyklus: Forma vírusovej reprodukcie zahŕňajúca fúziu nukleovej kyseliny bakteriofága s nukleovou kyselinou hostiteľa, po ktorej nasleduje proliferácia výsledného profága.

Čo sa deje počas lytického cyklu?

Lytický cyklus zahŕňa rozmnožovanie vírusov pomocou hostiteľskej bunky na výrobu ďalších vírusov; vírusy potom vybuchnú z bunky. Lyzogénny cyklus zahŕňa inkorporáciu vírusového genómu do genómu hostiteľskej bunky, čím sa infikuje zvnútra.

Odporúča: