Logo sk.boatexistence.com

Obsahujú nukleové kyseliny síru?

Obsah:

Obsahujú nukleové kyseliny síru?
Obsahujú nukleové kyseliny síru?

Video: Obsahujú nukleové kyseliny síru?

Video: Obsahujú nukleové kyseliny síru?
Video: Nucleic Acids 2024, Smieť
Anonim

Na rozdiel od proteínov, nukleové kyseliny neobsahujú síru … Na vyjadrenie nezvyčajnej cukrovej zložky sa chromozomálne nukleové kyseliny nazývajú deoxyribonukleové kyseliny, skrátene DNA. Analogické nukleové kyseliny, v ktorých je cukrovou zložkou ribóza, sa nazývajú ribonukleové kyseliny, skrátene RNA.

Obsahujú nukleové kyseliny fosfor a síru?

Proteíny sú vyrobené z uhlíka, vodíka, kyslíka a dusíka (CHON). Nukleové kyseliny ako DNA a RNA obsahujú uhlík, vodík, kyslík, dusík a fosfor (CHON P). Pre správne fungovanie svalov, nervov atď. potrebuje telo aj stopové množstvá iných prvkov, ako je vápnik, draslík a síra.

Čo obsahuje nukleová kyselina?

Nukleové kyseliny obsahujú rovnaké prvky ako bielkoviny: uhlík, vodík, kyslík, dusík; plus fosfor (C, H, O, N a P). Nukleové kyseliny sú veľmi veľké makromolekuly zložené z opakujúcich sa jednotiek rovnakých stavebných blokov, nukleotidov, podobne ako perlový náhrdelník vyrobený z mnohých perál.

Obsahuje DNA a RNA síru?

Na DNA aj RNA boli objavené modifikácie síry. Substitúcia atómov kyslíka sírou na miestach nukleobázy alebo hlavného reťazca v štruktúre nukleovej kyseliny viedla k širokému spektru nukleozidov a nukleotidov modifikovaných sírou.

Čo robí síra v DNA?

2007,39). Variácia, v ktorej atóm síry nahrádza jeden z nepremosťujúcich atómov kyslíka vo fosfátovej skupine, ktorá spája nukleotidy DNA dohromady, sa nazýva fosforotioácia a je prvou známou fyziologickou modifikáciou kostry DNA.

Odporúča: