Logo sk.boatexistence.com

Aký visiaci iný výrok?

Obsah:

Aký visiaci iný výrok?
Aký visiaci iný výrok?

Video: Aký visiaci iný výrok?

Video: Aký visiaci iný výrok?
Video: You vs I Statements 2024, Smieť
Anonim

Viešanie else je problém v počítačovom programovaní, v ktorom voliteľná klauzula else v príkaze if–then(–else) má za následok, že vnorené podmienky sú nejednoznačné Formálne je odkaz bezkontextová gramatika jazyka je nejednoznačná, čo znamená, že existuje viac ako jeden správny strom analýzy.

Ako je v C ++ vyriešená visiaca nejednoznačnosť?

Java, C a C++ sa rozhodli vyriešiť nejednoznačnosť Dangling-Else pomocou nasledujúceho pravidla: Kľúčové slovo else sa vždy spája s najbližším predchádzajúcim slovom, ak kľúčové slovo NEspôsobuje chybu syntaxe.

Ako je v Jave vyriešená visiaca nejednoznačnosť?

Nejednoznačnosť, ktorá vzniká, ak jazyk umožňuje konštrukty tvaru if b1 then if b2 potom S1 else S2, v ktorom nie je jasné, ktoré if je spojené s else. Algol 60 vyriešil nejednoznačnosť tým, že zakázal použitie if hneď potom; Pascal, C, C++ a Java spájajú ostatné s najvnútornejším if.

Aký je problém visieť inokedy, keď k tomu dôjde?

Keď je počet príkazu if väčší alebo menší ako počet príkazu else, vzniká pri porovnávaní kompilátorom zmätok.. takzvaný problém spočíva v inom. Dá sa prekonať použitím rovnátka.

Ktoré z nasledujúcich tvrdení spôsobuje visiaci problém else?

Problém visiaci else je často spôsobený, keď existuje vyhlásenie if bez prítomnosti pravdivého alebo nepravdivého tvrdenia. Príkaz switch bez predvoleného nastavenia nespôsobuje problém s visiacim else. Tento problém vzniká hlavne kvôli vnoreným príkazom if.

Odporúča: