Logo sk.boatexistence.com

Čo je karaya guma?

Obsah:

Čo je karaya guma?
Čo je karaya guma?

Video: Čo je karaya guma?

Video: Čo je karaya guma?
Video: GUMA - Стеклянная (премьера клипа 2021) 2024, Smieť
Anonim

Gum karaya alebo guma sterculia, tiež známa ako indická guma tragant, je rastlinná guma produkovaná ako exsudát stromami rodu Sterculia. Chemicky je guma karaya kyslý polysacharid zložený z cukrov galaktózy, ramnózy a kyseliny galakturónovej.

Ako používate žuvačku karaya?

Karaya guma sa používa ako preháňadlo tvoriace objem na zmiernenie zápchy Používa sa tiež na zvýšenie sexuálnej túžby (ako afrodiziakum). Vo výrobe sa karaya guma používa ako zahusťovadlo v liekoch, kozmetike a lepidlách na zubné protézy; a ako spojivo a stabilizátor v potravinách a nápojoch.

V čom sa nachádza guma karaya?

Gum karaya je guma získaná zo stromov Sterculia urens, ktoré sa nachádzajú na vysočinách strednej a severnej Indie. Je to silne acetylovaný polysacharid zložený z reťazcov kyseliny α-d-galakturónovej a α-l-ramnózy.

Je Karaya prírodná guma?

Gum Karaya je prírodný výpotok ďasien získaný narezaním stoniek a konárov stromov Sterculia. Oblasti zberu sa nachádzajú najmä v Afrike (najmä v Senegale a Mali) a Indii.

Je žuvačka Karaya bezpečná?

Keď sa užíva ústami: žuvačka Karaya je PRAVDEPODOBNE BEZPEČNÁ pre väčšinu ľudí, keď sa konzumuje v množstvách, ktoré sa nachádzajú v potravinách. MOŽNO BEZPEČNÉ je užívať väčšie množstvá, pokiaľ sa zapíja dostatočným množstvom tekutín. Ak nepijete dostatok tekutín, môže upchať črevá.

Odporúča: