Ako vysloviť diadochi?

Obsah:

Ako vysloviť diadochi?
Ako vysloviť diadochi?

Video: Ako vysloviť diadochi?

Video: Ako vysloviť diadochi?
Video: Ako na to | Ako ne(odpovedať) na pohovore (SK titulky) 2024, Septembra
Anonim

Rozdeľte „Diadochi“na zvuky: [DY] + [AD] + [UH] + [KY] – povedzte to nahlas a zveličujte zvuky, kým to nedokážete dôsledne ich vyrábať. Nahrajte sa, ako hovoríte „Diadochi“v celých vetách, potom sa sledujte a počúvajte.

Čo je diadochoi?

Diadochi (/daɪˈædəkaɪ/; množné číslo latinského Diadochus, z gréčtiny: Διάδοχοι, Diádokhoi „následníci“) boli súperiaci generáli, rodiny a priatelia Alexandra Veľkého, ktorý po jeho smrti v roku 323 pred Kristom bojoval o kontrolu nad svojou ríšou.

Kto bol najmocnejší diadochí?

Po druhej diadochskej vojne bol Antigonus Monophthalmus jediným vládcom na východe a najsilnejším z diadochov. Ptolemaios bol znepokojený rastom svojej moci, pretože vedel, že nebude schopný udržať nezávislosť Egypta proti spojeným silám Ázie.

Čo sa stalo v helenistickom období?

Helenistické obdobie bolo charakterizované novou vlnou gréckej kolonizácie, ktorá založila grécke mestá a kráľovstvá v Ázii a Afrike. To viedlo k exportu gréckej kultúry a jazyka do týchto nových oblastí, ktoré siahajú až po súčasnú Indiu.

Kto bol najlepší diadochí?

Po Triparadisuse Antipater nahradil Perdiccasa ako regenta ríše. Zomrel však v roku 319 pred Kristom na starobu (81 rokov). Nasledujúce desaťročia boli medzi Diadochmi dlhým a krvavým konfliktom. Dominantnou postavou v rokoch 320-301 pred Kristom bol bezpochyby Antigonus

Odporúča: