Logo sk.boatexistence.com

Dá sa údržba softvéru kapitalizovať?

Obsah:

Dá sa údržba softvéru kapitalizovať?
Dá sa údržba softvéru kapitalizovať?

Video: Dá sa údržba softvéru kapitalizovať?

Video: Dá sa údržba softvéru kapitalizovať?
Video: Следите за своим роботизированным парком на вебинаре от KUKA Nordic. 2024, Smieť
Anonim

Po dokončení vývoja a sprístupnení softvéru na vydanie zákazníkom kapitalizácia už nie je vhodná, pretože všetky zostávajúce náklady sa považujú za priebežnú údržbu a podporu. Tieto náklady sa vždy musia zaúčtovať do nákladov, keď vzniknú.

Dajú sa softvérové vylepšenia kapitalizovať?

Pre spoločnosť, ktorá pre svoju hlavnú knihu používa štandardný softvérový balík, náklady na softvér budú kapitalizované spolu s nákladmi na akékoľvek budúce aktualizácie. Všetky významné mzdové náklady vynaložené na implementáciu tohto softvéru môžu byť tiež kapitalizované.

Musíte kapitalizovať náklady na vývoj softvéru?

Náklady vynaložené na skutočný vývoj aplikácie (t.j. kódovanie softvéru, inštalácia serverov, hosťovanie serverov počas fázy vývoja, úrokové náklady vynaložené pri vývoji softvéru atď.) budú kapitalizované, kým produkt nebude je pripravený na implementáciu alebo prevádzkovú fázu.

Je softvér kapitálovým aktívom?

Počítačový softvér. Počítačový softvér je najrozšírenejším typom nehmotného investičného majetku.

Je softvér kapitálovým výdavkom?

Licencie na podnikový softvér sú CAPEX, ale ročné náklady na údržbu sú OPEX. … Aj keď si nakoniec prispôsobíte aplikáciu SaaS, náklady na vývoj budú stále OPEX, pretože si softvér prenajímate. Nie ste vlastníkom aktíva; to znamená, že sa nenachádza v súvahe spoločnosti.

Odporúča: