Logo sk.boatexistence.com

Kedy bol vynájdený brúsny papier?

Obsah:

Kedy bol vynájdený brúsny papier?
Kedy bol vynájdený brúsny papier?

Video: Kedy bol vynájdený brúsny papier?

Video: Kedy bol vynájdený brúsny papier?
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, Apríl
Anonim

Brúsny papier bol údajne vynájdený v Číne v trinástom storočí z rozdrvenej hmoty, často škrupín alebo piesku, ktorá bola prilepená k pergamenu prírodnou gumou. V roku 1800 bol podobný výrobok s názvom „sklenený papier“vyrobený z drveného skla, ktoré sa napriek svojmu názvu niekedy stále používa v dnešnom brúsnom papieri.

Čo používali pred brúsnym papierom?

Pred uvedením na trh sa pracovníci s drevom spoliehali najmä na zručnosť s hoblíkom a škrabkou, aby vytvorili hladký, rovný povrch. Keď boli potrebné brúsne materiály, boli k dispozícii prírodné alternatívy, ako napríklad orobinca (používaná sústružníkmi), jemný piesok a hnilobný kameň (mäkký, rozložený vápenec).

Kedy bol prvýkrát vynájdený brúsny papier?

Prvý zaznamenaný prípad brúsneho papiera bol v v Číne 13. storočia, keď sa rozdrvené škrupiny, semená a piesok spojili s pergamenom pomocou prírodnej gumy.

Kto vyrobil brúsny papier?

Francis Okie, 95, vynájdený brúsny papier na výmenu žiletky.

Kto vynašiel vodeodolný brúsny papier?

Smirkový papier bol dokonca použitý ako hudobný nástroj v balete Leroya Andersona Sandpaper Ballet. V roku 1916 3M [Minnesota Mining and Manufacturing Corp.] vynašiel vodeodolný brúsny papier, známy ako Wet-or-dry, s jeho prvou aplikáciou: --- oprava automobilových lakov.

Odporúča: