Logo sk.boatexistence.com

Sú Schottkyho diódy citlivé na esd?

Obsah:

Sú Schottkyho diódy citlivé na esd?
Sú Schottkyho diódy citlivé na esd?

Video: Sú Schottkyho diódy citlivé na esd?

Video: Sú Schottkyho diódy citlivé na esd?
Video: Разница между диодом, диодом Шоттки и стабилитроном (типы диода) 2024, Smieť
Anonim

Aby ste mali na pamäti ESD, tu je rýchly zoznam niektorých najcitlivejších používaných elektronických zariadení, ktoré sú náchylné na poškodenie: Mikrovlnné zariadenia ako Schottkyho bariérové diódy a bodové kontaktné diódy. … Laserové diódy.

Aká je hlavná nevýhoda Schottkyho diódy?

A Schottkyho dióda je drahšia. Pracujú pri nízkych napätiach v porovnaní s P-N prechodovou diódou. Tieto diódy nevydržia oveľa vyššie napätie bez toho, aby sa pokazili.

Potrebujú diódy ESD ochranu?

TVS diódy absorbujú abnormálne napätie z rozhraní, externých svoriek atď., zabraňujú poruche obvodov a chránia zariadenia. …Pomocou diódy TVS (ochranná dióda ESD) môže absorbovať rušivé ESD, zabrániť poruche obvodu, chrániť zariadenie ako IC !

Sú diódy TVS citlivé na ESD?

Diódy TVS sú dostupné v priemyselných rozmeroch a vlastných veľkostiach, s nominálnym reverzným pracovným napätím od 3,3 V do 70 V a kapacitami diód do 0,15 pF. Produkty spĺňajú 30 kV ESD odolnosť a 2 kW rozptylu špičkového výkonu na vlnovom tvare 8/20 µs bez výraznej degradácie.

Aké sú výhody a nevýhody Schottkyho diódy?

Výhody a nevýhody Schottkyho diódy

Jednou z hlavných výhod použitia Schottkyho diódy oproti bežnej dióde je ich nízky úbytok napätia v priepuste To umožňuje použitie Schottkyho diódy spotrebuje menej napätia ako štandardná dióda, pričom na svojich spojoch používa iba 0,3-0,4V.

Odporúča: