Logo sk.boatexistence.com

Kedy bol predstavený plán lorda mountbatten?

Obsah:

Kedy bol predstavený plán lorda mountbatten?
Kedy bol predstavený plán lorda mountbatten?

Video: Kedy bol predstavený plán lorda mountbatten?

Video: Kedy bol predstavený plán lorda mountbatten?
Video: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar & 50 Cent FULL Pepsi SB LVI Halftime Show 2024, Smieť
Anonim

Plán z 3. júna 1947 bol známy aj ako plán Mountbatten. Britská vláda navrhla plán, ohlásený 3. júna 1947, ktorý obsahoval tieto princípy: Britská vláda prijala princíp rozdelenia Britskej Indie.

Aká bola odpoveď Mountbatten Plan?

V máji 1947 Mountbatten prišiel s plánom, v rámci ktorého navrhol , aby boli provincie vyhlásené za nezávislé nástupnícke štáty a potom sa mohli rozhodnúť, či sa pripoja k ustanovujúcemu zhromaždeniu alebo nie. Tento plán sa nazýval 'Dickieho Bird Plan'.

Prečo bol plán Mountbatten prijatý?

Skúsenosti z práce s Moslimskou ligou v dočasnej vláde naučili Kongres, že s nimi nebude možné spolupracovať a že nemôže mať spoločnú správu s Ligou… Preto Indický národný kongres prijal plán Mountbatten.

KTO vyhlásil nezávislosť Indie?

15. augusta 1947 prvý predseda vlády Indie Jawaharlal Nehru vztýčil indickú národnú vlajku nad bránou Lahori do Červenej pevnosti v Dillí. V každý nasledujúci Deň nezávislosti úradujúci predseda vlády zvyčajne vztýči vlajku a prednesie prejav k národu.

Keď bol oznámený plán Mountbatten na rozdelenie Indie?

Rozdelenie bolo načrtnuté v indickom zákone o nezávislosti z roku 1947 a viedlo k rozpusteniu britského Raja, t. j. vlády koruny v Indii. Dve samosprávne nezávislé domínia Indie a Pakistanu legálne vznikli o polnoci 15. augusta 1947.

Odporúča: