Logo sk.boatexistence.com

Kde bol vynájdený valčekový pluh?

Obsah:

Kde bol vynájdený valčekový pluh?
Kde bol vynájdený valčekový pluh?

Video: Kde bol vynájdený valčekový pluh?

Video: Kde bol vynájdený valčekový pluh?
Video: Medieval Innovations: An Improved Plow 2024, Júl
Anonim

John Lane, kováč v Lockport, Illinois, už v roku 1833 vyrobil oceľový pluh tak, že narezal oceľový pílový list na pásy, pásy zvaril dohromady a utĺkal kladivom do zakriveného tvaru.

Kedy bol vynájdený odlievací pluh?

Drevo získalo patent na prvú verziu pluhu z liatiny v roku 1814 a patentované vylepšenia tohto pluhu v roku 1819. Patent z roku 1819 bol vydaný 19. patent pre pluh v Spojených štátoch. Prvý patent na liatinový pluh bol vydaný Charlesovi Newboldovi z New Jersey v roku 1793.

Kde bol vyrobený odlievací pluh?

keď Gideon Davis postavil pluh pomocou svojho vzorca. V Anglicku Jethro Wood vyvinul trojdielny liatinový pluh s vymeniteľnými časťami. Odlievacia doska bola z jedného kusu, radlica, ktorá prerezávala brázdu, bola druhá a tretia bola plocha, ktorá viedla pluh.

Kde bol použitý odlievací pluh?

Používanie pluhu pluhu sa rozšírilo od kolísky civilizácie pozdĺž pobrežia Stredozemného mora a v Ríme poznačilo celú éru; pluh sa dnes používa rovnakým spôsobom a neustále sa na ňom vylepšujú.

Kde bol vynájdený pluh?

Prvým skutočným vynálezcom praktického pluhu bol Charles Newbold z Burlington County, New Jersey; získal patent na liatinový pluh v júni 1797. Americkí farmári však pluhu nedôverovali. Verili, že „otrávi pôdu“a podporuje rast buriny.

Odporúča: