Logo sk.boatexistence.com

Liečil by reumatológ dnu?

Obsah:

Liečil by reumatológ dnu?
Liečil by reumatológ dnu?

Video: Liečil by reumatológ dnu?

Video: Liečil by reumatológ dnu?
Video: Борьба за выживание: с болезнью и больницами. История Анастасии Шальновой. РШМ 4 стадии 2024, Smieť
Anonim

Reumatológ. Reumatológ je lekár so špeciálnym vzdelaním v liečbe ochorení kĺbov a spojivových tkanív. Reumatológ vám môže poskytnúť špecializovanejšiu starostlivosť, ak je vaša dna obzvlášť ťažká alebo zahŕňa poškodenie kĺbov.

Kedy by ste mali navštíviť reumatológa pre dnu?

Pacienti sú najčastejšie odoslaní k reumatológovi na liečbu dny keď ich lekár primárnej starostlivosti vyčerpal všetky možnosti liečby.

Ako reumatológ diagnostikuje dnu?

Počiatočné záchvaty dny sa často vyskytujú v noci. Správna diagnóza môže závisieť od nájdenia charakteristických kryštálov extrakciou tekutiny z postihnutého kĺbu a skúmaním tejto tekutiny pod mikroskopom, aby sa určilo, či sú prítomné kryštály urátu sodného.

Aký špecialista sa zaoberá dnou?

Dohodnite si stretnutie so svojím lekárom, ak máte príznaky, ktoré sú bežné pre dnu. Po úvodnom vyšetrení vás váš lekár môže poslať k špecialistovi na diagnostiku a liečbu artritídy a iných zápalových ochorení kĺbov ( reumatológ).

Považuje sa dna za reumatológiu?

Reumatoidná artritída (RA) aj dna sú zápalové ochorenia, ktoré spôsobujú bolesť a opuch kĺbov. Príznaky dny sa môžu zdať podobné príznakom RA, najmä v neskorších štádiách dny. Tieto dve choroby – a ich príčiny a liečba – sú však odlišné.

Odporúča: