Logo sk.boatexistence.com

Za najvýhodnejší národ?

Obsah:

Za najvýhodnejší národ?
Za najvýhodnejší národ?

Video: Za najvýhodnejší národ?

Video: Za najvýhodnejší národ?
Video: SHAMAN - ВСТАНЕМ (музыка и слова: SHAMAN) 2024, Smieť
Anonim

Doložka najvyšších výhod (MFN) vyžaduje krajina, aby poskytla akékoľvek ústupky, privilégiá alebo imunity udelené jednému národu v obchodnej dohode všetkým ostatným členským krajinám Svetovej obchodnej organizácieHoci jeho názov naznačuje uprednostňovanie iného národa, znamená rovnaké zaobchádzanie so všetkými krajinami.

Aké je pravidlo najvyšších výhod?

Doložka najvyšších výhod (MFN): rovnaké zaobchádzanie s ostatnými ľuďmi Podľa dohôd WTO krajiny bežne nemôžu robiť rozdiely medzi svojimi obchodnými partnermi. Udeľte niekomu špeciálnu službu (napríklad nižšiu colnú sadzbu na jeden z ich produktov) a vy musíte urobiť to isté pre všetkých ostatných členov WTO.

Prečo je dôležitý štát najvyšších výhod?

Doložka najvyšších výhod zvyšuje vytváranie obchodu a znižuje jeho odklon, čím v podstate podporuje viac voľného obchodu medzi krajinami. Umožňuje efektívnejšie výsledky, pretože výrobcovia s najnižšími nákladmi môžu vyvážať tovar do oblastí s najvyšším dopytom bez zásahu vlády.

Čo znamená pojem zvýhodnené národy?

Toto je priemyselný výraz, ktorý znamená, že dostanete rovnaké zmluvné zaobchádzanie s ostatnými v rámci projektu – fakturácia, ubytovanie a akékoľvek iné zmluvné ustanovenia.

Koľko krajín má štatút doložky najvyšších výhod?

Štatút MFN vyhlásený v GATT bol udelený približne 180 krajinám.

Odporúča: