Logo sk.boatexistence.com

Spôsobujú uzliny štítnej žľazy prečistenie hrdla?

Obsah:

Spôsobujú uzliny štítnej žľazy prečistenie hrdla?
Spôsobujú uzliny štítnej žľazy prečistenie hrdla?

Video: Spôsobujú uzliny štítnej žľazy prečistenie hrdla?

Video: Spôsobujú uzliny štítnej žľazy prečistenie hrdla?
Video: Thyroid cancer warning: The unsuspecting symptoms often ignored | A Current Affair 2024, Smieť
Anonim

Uzlík na štítnej žľaze Symptóm č. 4: Kašeľ, ktorý len tak nezmizne. Časté kašeľ a potreba neustále si odkašľať. Ďalším príznakom uzlín na štítnej žľaze je chronický kašeľ, kašeľ, ktorý len tak nezmizne.

Môžu uzliny štítnej žľazy spôsobiť podráždenie hrdla?

Väčšina uzlín štítnej žľazy nespôsobuje príznaky a sú také malé, že ich necítite. Ak je váš uzol na štítnej žľaze veľký, váš krk môže byť opuchnutý alebo môžete uzol cítiť. V zriedkavých prípadoch môžete tiež: Cítiť bolesť v hrdle alebo mať pocit, že máte plné hrdlo.

Môžu uzliny štítnej žľazy ovplyvniť váš pažerák?

Ale občas sa niektoré uzliny tak zväčšia, že môžu: Býť cítiť . Byť videný, často ako opuch v spodnej časti krku. Zatlačte na priedušnicu alebo pažerák, čo spôsobí dýchavičnosť alebo ťažkosti s prehĺtaním.

Môže uzlík štítnej žľazy spôsobiť pocit guľôčky?

Pocit guľôčky je jednou z najčastejších ťažkostí v otolaryngologických ambulanciách a laryngofaryngeálny reflux je najčastejšou príčinou. Avšak uzlíky štítnej žľazy môžu tiež spôsobiť symptómy guľôčok.

Čo robí štítna žľaza s vaším hrdlom?

Nedostatočne aktívna štítna žľaza môže narušiť váš chuť a vôňu. Ak nemôžete prestať jesť, môže ísť o hypertyreózu – alebo o hyperaktívnu štítnu žľazu. Nepohodlie v krku alebo hrdle – Hrudka v hrdle, zmena hlasu alebo dokonca struma môžu byť znakom poruchy štítnej žľazy.

Odporúča: