Logo sk.boatexistence.com

Ako monopropelant vytvára pohon?

Obsah:

Ako monopropelant vytvára pohon?
Ako monopropelant vytvára pohon?

Video: Ako monopropelant vytvára pohon?

Video: Ako monopropelant vytvára pohon?
Video: Рэйчел Сассман: Старейшие в мире живые существа 2024, Smieť
Anonim

Monopropelantové motory generujú ťah kvapalným hydrazínom prúdiacim cez otvorený ventil pohonnej látky do komory katalytického rozkladu, kde pohonná látka prechádza vysoko energetickým procesom rozkladu a horúce rozkladné plyny sú potom zrýchlené cez konvergujúcu-divergujúcu dýzu.

Ako vzniká pohon?

Pohonný systém je stroj, ktorý vytvára ťah na posúvanie objektu dopredu V lietadlách je ťah zvyčajne generovaný aplikáciou tretieho Newtonovho zákona akcie a reakcie. Plyn alebo pracovná kvapalina je zrýchľovaná motorom a reakcia na toto zrýchlenie vytvára silu na motor.

Aké sú hlavné zložky monopropelantu?

Najbežnejšie používaným monopropelantom je hydrazín (N2H4), a chemická látka, ktorá je silným redukčným činidlom. Najbežnejším katalyzátorom je granulovaný oxid hlinitý (oxid hlinitý) potiahnutý irídiom. Tieto potiahnuté granule sú zvyčajne pod obchodnými značkami Aerojet S-405 (predtým vyrobené spoločnosťou Shell) alebo W. C.

Ako fungujú peroxidové trysky?

Chemický vzorec peroxidu vodíka je H2O2 Keď sa striebro dostane do kontaktu so striebrom, pôsobí ako katalyzátor. Reakcia uvoľňuje ďalší atóm kyslíka na výrobu vody a tiež vytvára veľa tepla. Teplo premení vodu na paru, ktorú môže motor vytlačiť veľmi vysokou rýchlosťou cez raketovú dýzu.

Ako funguje hydrazínový pohon?

Hydrazínová tryska s nádobou na hydrazín s palivom môže poháňať kolesové vozidlo, keď je pripojené k prednému alebo zadnému slotu Tier-2Dá sa prepínať pomocou tlačidla Use, keď nie ste v sedadle Roveru. … Prechod z obežnej dráhy na povrch planéty si nevyžaduje palivo.

Odporúča: