Logo sk.boatexistence.com

Čo sú spektroskopické techniky?

Obsah:

Čo sú spektroskopické techniky?
Čo sú spektroskopické techniky?

Video: Čo sú spektroskopické techniky?

Video: Čo sú spektroskopické techniky?
Video: Types of Spectroscopy 2024, Smieť
Anonim

Spektroskopické techniky využívajú svetlo na interakciu s hmotou, a tak skúmajú určité vlastnosti vzorky, aby sa dozvedeli o jej konzistencii alebo štruktúre Svetlo je elektromagnetické žiarenie, jav vykazujúci rôzne energie a v závislosti od tejto energie možno skúmať rôzne molekulárne vlastnosti.

Čo myslíš pod spektroskopickými technikami?

Spektroskopické techniky sú metódy, ktoré využívajú vyžiarenú energiu na analýzu vlastností alebo charakteristík materiálov.

Aké sú 3 základné typy spektroskopov?

Hlavné typy atómovej spektroskopie zahŕňajú atómovú absorpčnú spektroskopiu (AAS), atómovú emisnú spektroskopiu (AES) a atómovú fluorescenčnú spektroskopiu (AFS).

Na čo sa používajú spektroskopické techniky?

Spektroskopia sa používa vo fyzikálnej a analytickej chémii, pretože atómy a molekuly majú jedinečné spektrá. Výsledkom je, že tieto spektrá možno použiť na detekciu, identifikáciu a kvantifikáciu informácií o atómoch a molekulách Spektroskopia sa používa aj v astronómii a diaľkovom prieskume Zeme.

Aké sú spektrofotometrické techniky?

Spektrofotometria je štandardná a lacná technika na meranie absorpcie svetla alebo množstva chemikálií v roztoku Používa svetelný lúč, ktorý prechádza vzorkou a každá zlúčenina v roztok absorbuje alebo prepúšťa svetlo určitej vlnovej dĺžky. Použitý prístroj sa nazýva spektrofotometer.

Odporúča: