Logo sk.boatexistence.com

Ako čítať kompas?

Obsah:

Ako čítať kompas?
Ako čítať kompas?

Video: Ako čítať kompas?

Video: Ako čítať kompas?
Video: Компас 3D для начинающих. Урок № 1 основы 2024, Smieť
Anonim

Položte si kompas na dlaň tak, aby šípka smeru jazdy ukazovala na miesto, kam chcete ísť. Otočte číselník kompasu tak, aby bola orientačná šípka zarovnaná s červeným koncom magnetickej strelky.

Ako čítate základný kompas?

Zameranie kompasu

Teraz nasmerujte šípku pevného smeru jazdy na objekt alebo orientačný bod. Potom otočte puzdro kompasu tak, aby strelka kompasu ležala priamo nad orientačnou šípkou. Uistite sa, že strelka kompasu smeruje na sever v hornej časti krytu. Nakoniec prečítajte číslo na okraji kompasu

Ako správne používate kompas?

Kompas držte vodorovne pred sebou, pričomšípka smeru jazdy ukazuje od vás. Pomocou tejto šípky vás navedie do cieľa. Otočte svoje telo, kým severný koniec magnetickej ihly nebude zarovnaný s orientačnou ihlou a budete správne orientovaní smerom k cieľu na mape.

Ako nájdete sever pomocou kompasu?

Ak chcete nájsť sever, zdvihnite kompas a podržte ho vo vodorovnej polohe s číselníkom navrchu. Červený koniec magnetickej strelky bude smerovať na sever. Ignorujte všetky ostatné značky na kompase okrem smeru, na ktorý ukazuje červená polovica strelky.

Ukazuje kompas vždy na sever?

Kompas je síce skvelý nástroj na navigáciu, ale nie vždy ukazuje presne na sever Je to preto, že magnetický severný pól Zeme nie je to isté ako „skutočný sever, “alebo zemepisný severný pól Zeme. Magnetický severný pól leží asi 1 000 míľ južne od skutočného severu v Kanade.

Odporúča: