Logo sk.boatexistence.com

Čo obsahuje injekcia spúšťacieho bodu?

Obsah:

Čo obsahuje injekcia spúšťacieho bodu?
Čo obsahuje injekcia spúšťacieho bodu?

Video: Čo obsahuje injekcia spúšťacieho bodu?

Video: Čo obsahuje injekcia spúšťacieho bodu?
Video: 🔥What is Gout? TRUE Causes & Treatments! [Symptoms, Diet & Diagnosis] 2024, Smieť
Anonim

Injekcia spúšťacieho bodu (TPI) je injekcia, ktorá sa podáva priamo do spúšťacieho bodu na zvládnutie bolesti. Injekcia môže byť anestetikum, ako je lidokaín (Xylokaín Xylokaín Aké je dávkovanie pre viskózny lidokaín? Dospelí: 5-10 ml viskózneho lidokaínu sa odporúča na liečbu bolestivých slizníc ústa alebo hrdlo. Nesmie sa podať viac ako 6 dávok za 24 hodín a maximálna dávka je 60 ml alebo 1200 mg lidokaínu. https://www.medicinenet.com › lidokaín_viskózna › article

Lidokaínový viskózny: Použitie anestetík, dávkovanie a interakcie – MedicineNet

) alebo bupivakaín (Marcaine), zmes anestetík alebo kortikosteroid (kortizónový liek) samotný alebo zmiešaný s lidokaínom.

Obsahujú injekcie spúšťacích bodov steroidy?

Pri procedúre spúšťacieho bodu poskytovateľ zdravotnej starostlivosti vpichne malú ihlu do pacientovej špecifickej oblasti bolesti (spúšťacieho bodu) vo svale. Injekcia zvyčajne obsahuje iba lokálne anestetikum, ale príležitostne môže obsahovať steroidné lieky.

Čo môžem očakávať od injekcie spúšťacieho bodu?

Po podaní injekcie spúšťacieho bodu vám lekár pravdepodobne odporučí cvičenia na fyzioterapiu a strečingy, ktoré vám pomôžu maximalizovať výsledky vašej injekcie a ešte viac zmierniť bolesť a nepohodlie. Je normálne, že máte nejaké modriny, citlivosť, bolestivosť a bolesť, kým sa z liečby vyliečite.

Ako dlho vás bolí po injekciách spúšťacích bodov?

Môžete pociťovať miernu bolestivosť v mieste vpichu. Ak k tomu dôjde, mali by ste natiahnuť sval a použiť ľadové alebo studené obklady. Bolestivosť zvyčajne trvá iba 1-2 dni.

Aké sú výhody injekcií spúšťacích bodov?

Injekcie spúšťacieho bodu môžu pomôcť pri liečbe mnohých rôznych zdravotných stavov okrem bolesti krku a chrbta, vrátane syndrómu karpálneho tunela, bolesti temporomandibulárneho kĺbu (TMJ), fibromyalgie, osteoartritídy, ischias a dokonca aj športových zranení.

Trigger Point Injection by Point Performance

Trigger Point Injection by Point Performance
Trigger Point Injection by Point Performance
Našlo sa 25 súvisiacich otázok

Odporúča: