Logo sk.boatexistence.com

Prečo je acetabulum dôležité?

Obsah:

Prečo je acetabulum dôležité?
Prečo je acetabulum dôležité?

Video: Prečo je acetabulum dôležité?

Video: Prečo je acetabulum dôležité?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Júl
Anonim

…trojuholníkový steh v acetabulu, jamke v tvare misky, ktorá tvorí bedrový kĺb s hlavicou stehennej kosti (stehenná kosť stehenná kosť, tiež nazývaná thighbone, horná kosť nohy alebo zadnej nohy… Dva veľké výbežky alebo kondyly na oboch stranách dolného konca stehennej kosti tvoria hornú polovicu kolenného kĺbu, ktorý je zospodu ukončený holennou kosťou a jabĺčkom. https://www.britannica.com › veda › femur

femur | Definícia, funkcia, diagram a fakty | Britannica

). Krúžok vytvorený panvou funguje ako pôrodný kanál u žien. Panva poskytuje spojenie pre svaly, ktoré vyvažujú a podporujú trup a pohybujú nohami, …

Aký je význam acetabula?

Bedrový kĺb je guľový kĺb; okrúhla hlavica stehennej kosti spočíva v dutine (acetabulum), ktorá umožňuje voľnú rotáciu končatiny.

Ako sa nazýva acetabulum?

acetabulum: miskovitá priehlbina v strednej vonkajšej panve známa ako bedr; toto je jamka guľového kĺbu bedra.

Ako funguje acetabulum?

Acetabulum je „zásuvka“bedrového kĺbu „guľôčka“. V zdravom bedrovom kĺbe loptička bezpečne zapadá do jamky a ľahko sa otáča v hladkej výstelke chrupavky.

Čo pomáha pri tvorbe acetabula?

Ako je uvedené vyššie, acetabulum je vytvorené z častí ilium, ischium a pubis. Acetabulum je jamka v tvare misky na bočnej strane panvy, ktorá sa spája s hlavicou stehennej kosti a vytvára bedrový kĺb.

Odporúča: