Kto vytvoril elektrokardiogram?

Obsah:

Kto vytvoril elektrokardiogram?
Kto vytvoril elektrokardiogram?

Video: Kto vytvoril elektrokardiogram?

Video: Kto vytvoril elektrokardiogram?
Video: ЖЕНСКИЕ ВОЙСКА БЕЛАРУСИ ★ Парад в Минске ★ Кто "круче" Армия или Милиция? ★WOMEN'S TROOPS OF BELARUS 2024, Septembra
Anonim

Willem Einthoven a zrod klinickej elektrokardiografie pred sto rokmi.

Kto vyvinul elektrokardiogram a ako?

Willem Einthoven (21. máj 1860 – 29. september 1927) bol holandský lekár a fyziológ. V roku 1895 vynašiel prvý praktický elektrokardiograf (EKG alebo EKG) a v roku 1924 zaň dostal Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu („za objav mechanizmu elektrokardiogramu“).

Kedy bolo vynájdené EKG?

Sir Edward Schafer z University of Edinburgh bol prvý, kto kúpil strunový galvanometer na klinické použitie v roku 1908 a prvý elektrokardiografický prístroj bol predstavený v Spojených štátoch v 1909od Dr. Alfred Cohn v nemocnici Mt. Sinai, New York (7).

Kto vynašiel elektrokardiogram v roku 1903?

Holandský fyziológ, profesor a vynálezca Willem Einthoven vykonal výskum a vynašiel koncepty na zaznamenávanie elektrických srdcových impulzov, ktoré výrazne rozvinuli oblasť kardiológie a viedli k vývoju jedného z najdôležitejšie diagnostické nástroje v celej medicíne: elektrokardiogram alebo EKG.

Aký bol prvý EKG prístroj?

Pomocou elektrometra vyvinul britský fyziológ Augustus Desiré Waller v roku 1887 prvý EKG prístroj. Pozostával z kapilárneho elektrometra, ktorý bol pripevnený k projektoru. Elektródy boli umiestnené na hrudník a chrbát pacienta; keď elektrický prúd vstúpil do trubice, ortuť vyskočila na krátku vzdialenosť.

Odporúča: