Logo sk.boatexistence.com

Kedy dochádza k elektrolytickému rozkladu?

Obsah:

Kedy dochádza k elektrolytickému rozkladu?
Kedy dochádza k elektrolytickému rozkladu?

Video: Kedy dochádza k elektrolytickému rozkladu?

Video: Kedy dochádza k elektrolytickému rozkladu?
Video: What Is Electrolysis | Reactions | Chemistry | FuseSchool 2024, Smieť
Anonim

Výsledky elektrolytického rozkladu pri prechode elektrického prúdu cez vodný roztok zlúčeniny. Keď elektrická energia z batérie prechádza vodou, voda sa disociuje na dvojatómové molekuly vodíka a kyslíka.

Čo je reakcia elektrolytického rozkladu, uveďte príklad?

Reakcia elektrolytického rozkladu:

Elektrolýza vody je dobrým príkladom reakcie elektrolytického rozkladu. Elektrolýza vody: Rozklad vody na kyslík a vodík v dôsledku prechodu elektrického prúdu cez vodu sa nazýva elektrolýza vody.

Čo je elektrolytický rozklad?

Reakcia elektrolytického rozkladu je typ rozkladnej reakcie, ktorá vo forme elektrickej energie poskytuje aktivačnú energiu na rozklad Príklad: Reakcia elektrolytického rozkladu je elektrolýza vody, ktorú možno znázorniť nasledujúcou chemickou rovnicou. 2H2O→ 2H2 + O2

Ktorá z nasledujúcich je reakcia elektrolytického rozkladu?

Voda sa pri prechode elektrického prúdu rozkladá na vodík a kyslík. Táto reakcia sa tiež nazýva elektrolýza vody. Pri tejto reakcii teda dochádza k rozkladu zlúčeniny v dôsledku elektriny. Takže, možnosť C je správna odpoveď.

Kde sa používa elektrolytický rozklad?

Niektoré ďalšie príklady pre reakciu elektrolytického rozkladu používanú v metalurgii sú rafinácia medi a striebra Recyklované striebro sa získava elektrolýzou, pri ktorej vzniká kryštálové striebro. Elektrolýza má aj iné využitie. Používa sa na poťahovanie kovu iným a tiež pri galvanickom pokovovaní.

Odporúča: