Logo sk.boatexistence.com

Prečo je quonset veľké?

Obsah:

Prečo je quonset veľké?
Prečo je quonset veľké?

Video: Prečo je quonset veľké?

Video: Prečo je quonset veľké?
Video: Теперь консервные банки станут дефицитом! Это может тебе пригодится. 2024, Smieť
Anonim

Búdy Quonset boli celkom populárne tesne po druhej svetovej vojne, keď armáda predala svoje prebytočné vojnové zásoby vrátane týchto chatrčí. Quonset používame veľké písmená, pretože je to Quonset Point, Rhode Island, kde boli postavené chatrče … Jedna chata Quonset stále stojí a všetky kamenné krby sú zoradené pred ich dávno stratenými chatrčami.

Odkiaľ sa Quonset vzal?

Výraz 'Quonset' pochádza z slova algonquianských prvých národov, ktoré znamená „malé, dlhé miesto“. Zdá sa, že táto definícia zodpovedá samotným budovám, ale v skutočnosti odkazuje na polostrov.

Aký je rozdiel medzi chatou Nissen a chatou Quonset?

Chaty Nissen majú vnútornú konštrukciu, kde konštrukcia nesie kovový plech, ktorý dokončuje štruktúru. Chatky Quonset sa skladajú z klenutých panelov zoskrutkovaných dohromady, a preto nepotrebujú konštrukciu, vďaka čomu konštrukcia Quonsetu je jednoduchšia ako konštrukcia Nissen

Kto vytvoril chatu Quonset?

Kto a kedy vynašiel chatu Quonset? Stavebná spoločnosť George Fuller sa považuje za prvú spoločnosť, ktorá v roku 1941 vyrobila chatrče Quonset v mene amerického námorníctva. Presný vynálezca alebo dizajnér nie je známy, ale dizajn je založený na dizajne chaty Nissen, ktorá pochádza z prvej svetovej vojny.

Ako dostala chata Nissen svoje meno?

Nissen, banský inžinier a vynálezca, skonštruoval tri prototypy polvalcových chatrčí. Polvalcový tvar bol odvodený zo strechy vrtnej haly na Queen's University, Kingston, Ontario (zrútená v roku 1896).

Odporúča: