Logo sk.boatexistence.com

Na čo sa používajú diofantínové rovnice?

Obsah:

Na čo sa používajú diofantínové rovnice?
Na čo sa používajú diofantínové rovnice?

Video: Na čo sa používajú diofantínové rovnice?

Video: Na čo sa používajú diofantínové rovnice?
Video: Čo sú masky vo Photoshope a ako sa používajú 2024, Júl
Anonim

Účelom akejkoľvek diofantínskej rovnice je vyriešiť všetky neznáme v úlohe Keď bol Diophantus Diophantus Diophantus prvým gréckym matematikom, ktorý rozpoznal zlomky ako čísla; teda umožnil kladné racionálne čísla pre koeficienty a riešenia. V modernom používaní sú diofantické rovnice zvyčajne algebraické rovnice s celočíselnými koeficientmi, pre ktoré sa hľadajú celočíselné riešenia. https://en.wikipedia.org › wiki › Diophantus

Diophantus – Wikipedia

zaoberal sa 2 alebo viacerými neznámymi, pokúsil sa napísať všetky neznáme v termínoch iba jednej z nich.

Čo je diofantínová rovnica?

Diofantická rovnica, rovnica zahŕňajúce iba súčty, súčin a mocniny, v ktorých sú všetky konštanty celé čísla a jedinými zaujímavými riešeniami sú celé čísla . Napríklad 3x + 7y=1 alebo x2 − y2=z3, kde x, y a z sú celé čísla.

Kto objavil diofantínové rovnice?

Prvou známou štúdiou diofantínskych rovníc bol jej menovec Diophantus z Alexandrie, matematik z 3. storočia, ktorý tiež zaviedol symboliku do algebry.

Je diofantínová rovnica riešiteľná?

Vieme napríklad, že lineárne diofantínové rovnice sú riešiteľné.

Ako riešite lineárne diofantínové rovnice s dvoma premennými?

Lineárna diofantická rovnica v dvoch premenných má tvar ax+by=c, kde x, y∈Z a a, b, c sú celočíselné konštanty. x a y sú neznáme premenné. Homogénna lineárna diofantínová rovnica (HLDE) je ax+by=0, x, y∈Z. Všimnite si, že x=0 a y=0 je riešenie, ktoré sa nazýva triviálne riešenie tejto rovnice.

Odporúča: