Logo sk.boatexistence.com

Spôsobujú statíny kapsulitídu?

Obsah:

Spôsobujú statíny kapsulitídu?
Spôsobujú statíny kapsulitídu?

Video: Spôsobujú statíny kapsulitídu?

Video: Spôsobujú statíny kapsulitídu?
Video: Your Doctor Is Wrong About Cholesterol 2024, Smieť
Anonim

Odhadoval som, že 18 pacientov určite a 7 pravdepodobne malo vedľajšie účinky statínov (dvaja mali jednoznačne polymyalgiu, jeden kapsulitídu ramena a jeden osteoartrózu kolena).

Môžu statíny spôsobiť adhezívnu kapsulitídu?

Naša štúdia poskytuje dôkazy, že pacienti s hyperlipidémiou sú vystavení vyššiemu riziku adhezívnej kapsulitídy ako pacienti bez hyperlipidémie. Naše výsledky ďalej ukazujú, že pacienti s hyperlipidémiou, ktorí používajú statín na kontrolu svojho lipidového profilu, sú stále vystavení riziku adhezívnej kapsulitídy.

Môžu statíny spôsobiť bolesť ramenného kĺbu?

Myalgia: Bolesť svalov je najčastejším príznakom, ktorý zažívajú ľudia užívajúci statíny. Myalgia vyvolaná statínmi sa vo všeobecnosti prejavuje ako bolesť, zvyčajne v ramenách a pažiach alebo v bokoch a stehnách.

Môžu statíny spôsobiť poranenie rotátorovej manžety?

Dve štúdie preukázali súvislosť medzi statínmi a rizikom vzniku ochorení rotátorovej manžety a výskytom revízií po oprave rotátorovej manžety [8, 17].

Ako vysoký cholesterol spôsobuje zamrznuté plece?

Podľa našich výsledkov sérová hladina cholesterolu bez lipoproteínov s vysokou hustotou významne súvisela s primárnym zmrazeným ramenom, čo dokazuje, že primárne zmrazené rameno je spojené s sérovými hladinami zápalových lipoproteínov, čo naznačuje, že vyššie hladiny zápalových lipoproteínov v …

Odporúča: