Logo sk.boatexistence.com

Aký vitamín v semienkach senovky gréckej?

Obsah:

Aký vitamín v semienkach senovky gréckej?
Aký vitamín v semienkach senovky gréckej?

Video: Aký vitamín v semienkach senovky gréckej?

Video: Aký vitamín v semienkach senovky gréckej?
Video: FENUGREEK SEEDS - HEALTH BENEFITS AND NUTRIENTS FACTS 2024, Smieť
Anonim

Semeno senovky gréckej je bohatým zdrojom vitamínov, napr. cholín, vitamín A, B1, B2, C, kyselina nikotínová a niacín (tabuľka 3). Klíčiace semená obsahujú biotín, pantotenát vápenatý, pyridoxín, vitamín C a kyanokobalamín.

Na čo je bohatá senovka grécka?

Senovka grécka, bežne známa ako Methi, je bohatým zdrojom proteínov, minerálov, vitamínov a vlákniny. … Sú bohaté na vitamíny a nevyhnutné pre optimálne zdravie, ako je vitamín A, C, tiamín a kyselina listová. Senovka grécka tiež pomáha zlepšovať homeostázu glukózy.

Aký vitamín obsahujú semená senovky gréckej?

Listy senovky gréckej sú tiež bohatým zdrojom vitamínu K. Semená senovky gréckej sú bohatým zdrojom trigonelínu, lyzínu a l-tryptofánu. Semená tiež obsahujú veľké množstvo saponínov a vlákniny, ktoré môžu predstavovať mnohé zo zdravotných výhod senovky gréckej.

Na čo je dobrý vitamín zo senovky gréckej?

Na základe dostupných dôkazov má senovka grécka priaznivé účinky na znižovanie hladiny cukru v krvi, zvýšenie testosterónu a zvýšenie produkcie mlieka u dojčiacich matiek. Senovka grécka môže tiež znížiť hladinu cholesterolu, znížiť zápal a pomôcť pri kontrole chuti do jedla, ale v týchto oblastiach je potrebný ďalší výskum.

Kto by nemal užívať senovku grécku?

Používanie senovky gréckej sa považuje za pravdepodobne nebezpečné, ak dojčíte dieťa. Ak dojčíte dieťa, nepoužívajte tento výrobok bez lekárskej rady. Bez rady lekára nepodávajte dieťaťu žiadne bylinné/zdravotné doplnky. Senovka grécka môže byť pre deti nebezpečná.

Odporúča: