Logo sk.boatexistence.com

Kto je koncový používateľ?

Obsah:

Kto je koncový používateľ?
Kto je koncový používateľ?

Video: Kto je koncový používateľ?

Video: Kto je koncový používateľ?
Video: "End-User Software Engineering: Beyond the Silos," Margaret Burnett, SIGSOFT 2024, Smieť
Anonim

Pri vývoji produktu je koncovým užívateľom osoba, ktorá v konečnom dôsledku používa alebo je určená na konečné použitie produktu.

Čo je príklad koncového používateľa?

Koncový používateľ je osoba, ktorá skutočne používa produkt. Žena si napríklad kúpi parfum pre seba, koncového užívateľa. Muži si kupujú holiace strojčeky a čepele, aby sa mohli ráno holiť.

Čo je rola koncového používateľa?

Ako sme sa dozvedeli, koncovým používateľom je osoba, ktorá skutočne používa produkt alebo časť softvéru Zatiaľ čo iné funkčné roly môžu približovať fungovanie produktu, koncoví používatelia, ktorí pracujú s produkty na pravidelnej báze na plnenie úloh v reálnom svete často poskytujú najlepší prehľad o tom, ako dobre produkt skutočne funguje.

Čo je koncový používateľ v IKT?

V informačných technológiách sa pojem koncový používateľ používa na odlíšenie osoby, pre ktorú je hardvérový alebo softvérový produkt určený, od vývojárov, inštalátorov a servisných pracovníkov produktu.

Kto sa považuje za koncového používateľa?

Koncový používateľ je osoba, pre ktorú je softvérový program alebo hardvérové zariadenie určené Tento výraz je založený na myšlienke, že „konečným cieľom“softvérového alebo hardvérového produktu má byť užitočné pre spotrebiteľa. Koncového používateľa možno porovnávať s vývojármi alebo programátormi produktu.

Odporúča: