Logo sk.boatexistence.com

Odkiaľ pochádza monotyp?

Obsah:

Odkiaľ pochádza monotyp?
Odkiaľ pochádza monotyp?

Video: Odkiaľ pochádza monotyp?

Video: Odkiaľ pochádza monotyp?
Video: Meet the Monotype Studio: Font development. 2024, Smieť
Anonim

Verí sa, že flámsky umelec Antoon Sallaert vytvoril svoje prvé monotypy na začiatku 40. rokov 17. storočia, a preto ho možno považovať za vynálezcu tohto tlačového procesu. Obaja umelci použili novú techniku rôznymi spôsobmi.

Je monotyp originál?

MONOTYP je maľba/kresba/farba na povrch/podklad, ktorý sa prenáša na papier alebo iný prijímací povrch. Monotyp nie je opakovateľný, pretože umožňuje iba jedno vytiahnutie prvkov pôvodného obrázka, po ktorom môže nasledovať tlač duchov.

Aká je história čiernotlače?

Jedným z prvých umelcov, ktorí túto techniku skúmali, bol Giovanni Benedetto Castiglione (asi 1610 – 1665), ktorý vyrábal monotypy z medených leptaných dosiek. V 19. storočí s touto technikou experimentovali anglický básnik a umelec William Blake a francúzsky umelec Edgar Degas. Monotlač je jedinečná tlač.

Aký je rozdiel medzi monoprintom a monotype?

Monotlač je jedna zo série – preto nie je úplne jedinečná Monotlač začína leptanou platňou, sieťotlačou, litografiou alebo kolografiou. Tento základný obrázok zostáva rovnaký a je spoločný pre každý výtlačok v danej sérii. …Monotyp je jediný svojho druhu, jedinečné umelecké dielo.

Čo znamená monotypia v umení?

Unikátny obrázok vytlačený z leštenej platne, ako je sklo alebo kov, ktorý bol natretý atramentom.

Odporúča: