Logo sk.boatexistence.com

Ako funguje bistabilné relé?

Obsah:

Ako funguje bistabilné relé?
Ako funguje bistabilné relé?

Video: Ako funguje bistabilné relé?

Video: Ako funguje bistabilné relé?
Video: Как работает бистабильное реле - схема работы - RELPOL 2024, Smieť
Anonim

Bistabilné relé používajú oveľa menší prúd alebo prúd, čo zase vytvára menej tepla a umožňuje počítaču vozidla (riadiaci modul motora alebo ECM) pracovať pri chladnejšom teplota. Bistabilné relé si zachovajú svoju zopnutú polohu, aj keď napájací prúd do cievky zlyhá.

Čo je bistabilné relé?

Bistabilné relé umožňujú dve stabilné polohy spínača aj pri vypnutom napájaní V porovnaní s monostabilnými relé stačí na prepnutie relé len krátky spínací impulz v trvaní niekoľkých milisekúnd definovaná poloha spínača. Vyžaduje sa len nízky nominálny výkon. To šetrí energiu a znižuje tvorbu tepla.

Kde sa používajú bistabilné relé?

Bistabilné relé sa používajú hlavne na diaľkové a automatické ovládanie, kde sú často potrebné stýkače, ktoré majú dve stabilné polohy kontaktov, dokonca aj v mŕtvom stave. Aplikácia striedavých riadiacich impulzov na cievky spôsobí zmenu kontaktov z jedného stavu do druhého.

Koľko cievok má bistabilné relé?

Bistabilné relé môže mať jedna alebo dve cievky. Pri jednocievkovom type určuje smer toku prúdu polohu kotvy. Pri type s dvoma cievkami určuje polohu kotvy cievka, v ktorej tečie prúd.

Čo je to bistabilné impulzné relé?

Pridržiavacie relé / bistabilné relé je navrhnuté na aktiváciu impulzom napätia. Napäťový impulz aktivuje relé na vtiahnutie alebo uvoľnenie kontaktov. … Nižšie uvedené západkové relé / bistabilné relé sú navrhnuté pre náročné aplikácie s vysokým zaťažením.

Odporúča: