Logo sk.boatexistence.com

Kedy je na aute označenie batérie?

Obsah:

Kedy je na aute označenie batérie?
Kedy je na aute označenie batérie?

Video: Kedy je na aute označenie batérie?

Video: Kedy je na aute označenie batérie?
Video: Почему кипит аккумулятор. От чего зависит кипение. Как сберечь АКБ. 2024, Smieť
Anonim

CARS. COM – Ak sa počas jazdy na prístrojovej doske rozsvieti výstražná kontrolka batérie (kontrolka v tvare symbolu batérie), znamená to systém nabíjania nefunguje, ale chyba môže byť aj v niečom inom ako v batérii.

Môžete riadiť auto so zapnutou kontrolkou batérie?

Môžem pokračovať v jazde, ak svieti kontrolka batérie? Áno, môžete, na krátky čas Svetlo signalizuje, že alternátor nenabíja batériu, čo znamená, že elektrický systém vášho auta nedostáva plný výkon, ktorý potrebuje. … Akonáhle tento výkon zmizne, auto prestane jazdiť.

Prečo mám v aute prihlásenú batériu?

Kontrolka batérie na palubnej doske auta signalizuje problém s nabíjaním autobatérieAk sa svetlo rozsvieti a zostane svietiť, je možné, že váš alternátor nevytvára dostatočné napätie na jeho nabitie. Bežnou príčinou môže byť prasknutý remeň alternátora, poškodené články batérie alebo zlyhaný alternátor.

Koľko času máte, kým sa rozsvieti kontrolka batérie?

V aute môžete jazdiť so zapnutou kontrolkou batérie, ale budete mať v priemere iba 15 minút. Približne po 15 minútach sa vo vašom aute vybije elektrická energia a auto sa zastaví.

Čo robiť, ak sa počas jazdy rozsvieti kontrolka batérie?

Ak sa vám rozsvieti kontrolka batérie, mali by ste okamžite vypnúť všetko elektrické vo svojom vozidle okrem svetlometov, aby ste ušetrili zostávajúce nabitie v batérii.

Odporúča: