Logo sk.boatexistence.com

Ako funguje kód ASCII?

Obsah:

Ako funguje kód ASCII?
Ako funguje kód ASCII?

Video: Ako funguje kód ASCII?

Video: Ako funguje kód ASCII?
Video: Код апексианцев 2024, Smieť
Anonim

Je to kód, ktorý používa čísla na zastupovanie znakov Každému písmenu je priradené číslo od 0 do 127. Veľkým a malým písmenám sú priradené rôzne čísla. Napríklad znaku A je priradené desatinné číslo 65, zatiaľ čo znaku a je priradené desatinné číslo 97, ako je uvedené nižšie v tabuľke ASCII.

Ako používate kódy Ascii?

Ak chcete vložiť znak ASCII, stlačte a podržte pri písaní kódu znaku Ak chcete napríklad vložiť symbol stupňa (º), stlačte a podržte "Obrázok" pri písaní 0176 na numerickej klávesnici. Na zadávanie čísel musíte použiť numerickú klávesnicu, nie klávesnicu.

Čo je ASCII Ako to funguje?

ASCII používa 8 bitov na vyjadrenie znaku. Jeden z bitov je však paritný bit. Používa sa na vykonanie kontroly parity (forma kontroly chýb). Toto využíva jeden bit, takže ASCII predstavuje 128 znakov (ekvivalent 7 bitov) s 8 bitmi namiesto 256.

Čo je kód ASCII vysvetliť na príklade?

Je to kód reprezentujúci 128 anglických znakov ako čísla, pričom každému písmenu je priradené číslo od 0 do 127. Napríklad ASCII kód pre veľké M je 77. Väčšina počítačov používa na vyjadrenie textu kódy ASCII, čo umožňuje prenos údajov z jedného počítača do druhého.

Prečo je 65 v ASCII?

ASCII je bežný kódovací štandard, ktorý počítače používajú na ukladanie textových údajov. V štandarde číslo 65 zodpovedá veľkému písmenu 'A' Ak by teda počítač chcel uložiť veľké písmeno 'A', musel by uložiť číslo 65 v binárnom formáte (čo je náhodou 1 000 001).

Odporúča: