Logo sk.boatexistence.com

Kedy zomrel svätý Augustín?

Obsah:

Kedy zomrel svätý Augustín?
Kedy zomrel svätý Augustín?

Video: Kedy zomrel svätý Augustín?

Video: Kedy zomrel svätý Augustín?
Video: ТОГДА И СЕЙЧАС: ЧТО СТАЛО С ДЕТЬМИ ИЗ ЕРАЛАША | АКТЕРЫ ЕРАЛАША СЕЙЧАС 2024, Smieť
Anonim

Augustín z Hippo, tiež známy ako svätý Augustín, bol teológ a filozof berberského pôvodu a biskup z Hippo Regius v Numídii v rímskej severnej Afrike.

Kedy žil a zomrel svätý Augustín?

Augustín, nazývaný aj Svätý Augustín z Hrocha, pôvodným latinským menom Aurelius Augustinus, (narodený 13. novembra 354, Tagaste, Numidia [teraz Souk Ahras, Alžírsko]- zomrel 28. augusta 430, Hippo Regius [teraz Annaba, Alžírsko]; sviatok 28. augusta), biskup Hippo v rokoch 396 až 430, jeden z latinských otcov Cirkvi a možno …

Kedy žil svätý Augustín?

1. život. Augustín (Aurelius Augustinus) žil od 13. novembra 354 do 28. augusta 430. Narodil sa v Thagaste v rímskej Afrike (dnešné Souk Ahras v Alžírsku).

Kde zomrela Monica v Ríme?

Monica a Augustine odišli do Afriky a vydali sa na cestu, pričom sa zastavili v Civitavecchia a v Ostii. Tu Monika zomrela a Augustínov smútok inšpiroval jeho Vyznania.

Oženil sa niekedy svätý Augustín?

Tam rýchlo objavil potešenie zo sexu a čoskoro sa hlboko zamiloval do ženy, ktorá sa stala matkou jeho syna Adeodatusa. Augustín sa s touto ženou nikdy neoženil, ale zostala jeho milenkou na mnoho rokov, čo bolo bežné v štvrtom storočí.

Odporúča: