Logo sk.boatexistence.com

Prečo používať vysvetľujúci sekvenčný dizajn?

Obsah:

Prečo používať vysvetľujúci sekvenčný dizajn?
Prečo používať vysvetľujúci sekvenčný dizajn?

Video: Prečo používať vysvetľujúci sekvenčný dizajn?

Video: Prečo používať vysvetľujúci sekvenčný dizajn?
Video: Mixed Methods Explanatory Sequential Design 2024, Smieť
Anonim

Vysvetľujúco-sekvenčný prístup je sekvenčný prístup a používa sa keď má výskumník záujem sledovať kvantitatívne výsledky kvalitatívnymi údajmi … Návrh následných vysvetlení poskytuje rámec pre výskumníka na zhromažďovanie kvalitných údajov s cieľom rozšíriť údaje a výsledky QUAN.

Prečo používame návrh vysvetľujúceho výskumu?

Vysvetľujúci výskum umožňuje výskumníkovi zoznámiť sa s témou, ktorú má skúmať, a navrhnúť teórie na ich testovanie Táto metóda je mimoriadne cenná pre sociálny výskum. Sú nevyhnutné, keď chceme poskytnúť nové údaje o uhle pohľadu na štúdiu.

Čo je to sekvenčný vysvetľujúci návrh?

V sekvenčnom vysvetľujúcom dizajne sa údaje zhromažďujú v priebehu času v dvoch po sebe nasledujúcich fázach Výskumník teda najskôr zbiera a analyzuje kvantitatívne údaje. Kvalitatívne údaje sa zhromažďujú v druhej fáze štúdie a súvisia s výsledkami z prvej, kvantitatívnej fázy.

Čo je to prieskumný sekvenčný dizajn?

Návrh prieskumných sekvenčných zmiešaných metód je charakterizovaný počiatočnou kvalitatívnou fázou zberu a analýzy údajov, po ktorej nasleduje fáza kvantitatívneho zberu a analýzy údajov s konečnou fázou integrácia alebo prepojenie údajov z dvoch oddelených reťazcov údajov.

Prečo by sa výskumník rozhodol zbierať údaje súbežne ako postupne?

Pri postupnom poradí môže prvá fáza zberu údajov pomôcť informovať druhú fázu alebo druhá fáza môže byť použitá na pomoc pri interpretácii údajov zozbieraných v prvej fáze. Súbežný zber údajov znižuje množstvo času potrebného na zber údajov, a preto môže byť efektívnejší

Odporúča: