Logo sk.boatexistence.com

Ako bol program eniac naprogramovaný?

Obsah:

Ako bol program eniac naprogramovaný?
Ako bol program eniac naprogramovaný?

Video: Ako bol program eniac naprogramovaný?

Video: Ako bol program eniac naprogramovaný?
Video: 15th February 1946: ENIAC, the first programmable general-purpose electronic digital computer 2024, Júl
Anonim

ENIAC nebol počítač s uloženým programom. Namiesto toho to bolo skôr ako zbierka elektronických sčítacích strojov ovládaných sieťou elektrických káblov. Muselo byť naprogramované zásuvkovým zapojením a tromi „prenosnými funkčnými tabuľkami“na zadávanie tabuliek čísel.

Je ENIAC programovateľný?

ENIAC, v plnom znení Elektronický numerický integrátor a počítač, prvý programovateľný elektronický digitálny počítač na všeobecné použitie, postavený počas druhej svetovej vojny Spojenými štátmi.

Kto kódoval ENIAC?

Šiesti primárni programátori ENIACu, Kay McNulty, Betty Jennings, Betty Snyder, Marlyn Wescoff, Fran Bilas a Ruth Lichterman, nielen určili, ako zadávať programy ENIAC, ale aj vyvinuli pochopenie vnútorného fungovania ENIACu.

Kto naprogramoval prvý elektronický počítač?

Prvý elektronický počítač na špeciálne účely však mohol v skutočnosti vynájsť John Vincent Atanasoff, fyzik a matematik na Iowa State College (teraz Iowa State University), počas 1937–42.

Ako bol preprogramovaný prvý počítač?

Krátka odpoveď: prvé programy boli precízne napísané v surovom strojovom kóde a všetko bolo vytvorené odtiaľ. Myšlienka sa nazýva bootstrapping. Predpokladajme, že máte holý počítač s procesorom, nejakou flash pamäťou a pevným diskom.

Odporúča: