Logo sk.boatexistence.com

Musíte pri vypisovaní šeku podpísať?

Obsah:

Musíte pri vypisovaní šeku podpísať?
Musíte pri vypisovaní šeku podpísať?

Video: Musíte pri vypisovaní šeku podpísať?

Video: Musíte pri vypisovaní šeku podpísať?
Video: MODLITBA ZA UZDRAVENÍ SE SVÁTOSTÍ / MEDITACE. Léčivý proud a svědectví zázraků. 2024, Apríl
Anonim

Podpis: Šek podpíšte čitateľne na riadku v pravom dolnom rohu. Použite rovnaké meno a podpis v evidencii vašej banky. Tento krok je nevyhnutný – šek nebude platný bez podpisu.

Musím podpísať šek, ktorý vypisujem?

Pri vypisovaní šeku je jediné miesto, ktoré musíte podpísať, vpravo vpredu na riadku podpisu. Pri vypisovaní šeku je však možné uviesť pokyny na jeho zadnú stranu. … Ak dostanete šek, budete ho musieť podpísať, aby ste ho mohli vložiť alebo preplatiť.

Čo sa stane, ak šek nepodpíšete?

Vo všeobecnosti banka alebo družstevná záložna pravdepodobne šek buď neprijme, alebo vám ho vráti. Pred preplatením šeku ho budete musieť podpísať od osoby, ktorá vám dala šek.

Musí každý na šeku podpísať?

V zásade, keď vložíte šek vypísaný na viacerých príjemcov, všetci príjemcovia musia potvrdiť šeky. Okrem toho musia všetci príjemcovia ísť s vami do vašej banky a predložiť preukaz totožnosti vydaný štátom. Vyžaduje sa to na overenie podpisu každého príjemcu platby.

Je možné vložiť šek bez podpisu?

Šek môže byť vložený na účet príjemcu platby bezpodpisu, ktorý ho potvrdzuje, ak osoba, ktorá vkladá vklad, urobí reštriktívny súhlas. Väčšina bánk umožňuje komukoľvek vložiť šek pomocou týchto potvrdení – zvyčajne označené ako „Iba na vklad“na zadnej strane šeku s menom príjemcu platby.

Odporúča: