Logo sk.boatexistence.com

Kto je očný chirurg?

Obsah:

Kto je očný chirurg?
Kto je očný chirurg?

Video: Kto je očný chirurg?

Video: Kto je očný chirurg?
Video: MUDr. Tomáš Prusenovský - Oční klinika Oftal 2024, Smieť
Anonim

Oční chirurgovia sa zvyčajne zameriavajú na liečbu očných chorôb, ako je šedý zákal, glaukóm a problémy so sietnicou Na druhej strane okuloplastický chirurg začína ako očný chirurg, ale dokončí ďalšie školenie na rozšírenie ich odbornosti v oblasti očných viečok a tváre.

Čo robí očný chirurg?

Oční lekári diagnostikujú a liečia zranenia, infekcie, choroby a poruchy oka. Liečba môže zahŕňať lieky užívané perorálne (ústami) alebo lokálne (do oka), chirurgický zákrok, kryoterapiu (zmrazenie) a chemoterapiu (chemickú liečbu).

Je očný chirurg lekár?

Oční lekári sú lekári vyškolení v medicíne, ktorí sa starajú o pacientov, ktorí majú problémy s očami. Riešia pacientov s akútnym a dlhodobým ochorením oka a liečia pacientov všetkých vekových skupín.

Je oftalmológia chirurgia?

Očné lekárstvo ako kariéra

Očné lekárstvo je vzrušujúca chirurgická špecializácia, ktorá zahŕňa mnoho rôznych podšpecializácií vrátane: strabizmus/detská oftalmológia, glaukóm, neurooftalmológia, sietnica /uveitída, predný segment/rohovka, okuloplastika/orbita a očná onkológia.

Ako sa volá očný chirurg?

ČO JE OFTALMOLOG? Oftalmológovia sú lekári medicíny (MD), ktorí sa špecializujú na starostlivosť o oči a zrak. Majú ukončenú vysokú školu a najmenej štyri roky ďalšieho lekárskeho výcviku.

Odporúča: