Logo sk.boatexistence.com

Je leukocytoklastická vaskulitída rakovina?

Obsah:

Je leukocytoklastická vaskulitída rakovina?
Je leukocytoklastická vaskulitída rakovina?

Video: Je leukocytoklastická vaskulitída rakovina?

Video: Je leukocytoklastická vaskulitída rakovina?
Video: Leukocytoclastic Vasculitis - Daily Do's of Dermatology 2024, Smieť
Anonim

Leukocytoklastická vaskulitída je s väčšou pravdepodobnosťou spojená s malignitou u pacientov starších ako 50 rokov. Kožná vaskulitída môže predchádzať diagnóze rakoviny o týždne, mesiace alebo dokonca roky a vo všeobecnosti je spojená s horšou prognózou.

Môže vaskulitída viesť k rakovine?

Cieľ: Vaskulitída súvisí s rakovinou solídneho orgánu a hematologickou rakovinou. Vzácnosť týchto asociácií a v mnohých správach nedostatok časových vzťahov viedli k skepticizmu o vaskulitíde ako paraneoplastickom syndróme.

Dá sa leukocytoklastická vaskulitída vyliečiť?

Leukocytoklastická vaskulitída často spontánne ustúpi v priebehu týždňov a vyžaduje si len symptomatickú liečbu. Chronické alebo závažné ochorenie môže vyžadovať systémovú lekársku liečbu látkami, ako je kolchicín, dapson a kortikosteroidy. Tieto látky sú účinné, ale nesú so sebou riziko závažných vedľajších účinkov.

Je leukocytoklastická vaskulitída život ohrozujúca?

Môže predstavovať aj prvý prejav závažnejšieho ochorenia s mimokožnými a potenciálne život ohrozujúcimi komplikáciami vrátane systémových vaskulitíd, ale aj infekcií, ochorení spojivového tkaniva, a zhubné nádory.

Je leukocytoklastická vaskulitída autoimunitné ochorenie?

S LCV sa spájajú rôzne autoimunitné ochorenia, čo podporuje teóriu, že LCV súvisí s problémom s imunitným systémom. Autoimunitné poruchy spojené s LCV zahŕňajú: reumatoidnú artritídu. lupus erythematosus.

Odporúča: