Logo sk.boatexistence.com

Bola odpočítateľná daň z úrokov z kreditnej karty?

Obsah:

Bola odpočítateľná daň z úrokov z kreditnej karty?
Bola odpočítateľná daň z úrokov z kreditnej karty?

Video: Bola odpočítateľná daň z úrokov z kreditnej karty?

Video: Bola odpočítateľná daň z úrokov z kreditnej karty?
Video: ПЛЯЖНАЯ СУМКА - КАК СДЕЛАТЬ КРИСТАЛЛИЧЕСКУЮ ПЛАСТИКОВУЮ СУМКУ - SORAYA BOLSA 2024, Smieť
Anonim

Môžete si odpočítať daň pri niektorých typoch úrokových platieb, ale žiaľ, úroky z kreditnej karty medzi nimi nie sú Daňový kód klasifikuje úrok, ktorý platíte kreditné karty ako „osobný záujem“, kategória, ktorá sa nedá odpočítať od 80. rokov.

Je možné odpočítať úroky z kreditnej karty podľa plánu C?

Môžete si odpočítať náklady na úroky vo výške 400 USD (40 % x 1 000 USD) v tabuľke C. Ide o dodatočné úroky, ktoré ste mohli zaplatiť za iné pôžičky súvisiace s podnikaním. Zvyšných 600 $ z úrok z vašej kreditnej karty nie je možné odpočítať, pretože ide o osobné náklady.

Aký úrok je možné odpočítať z daní?

Typy úrokov, ktoré sú daňovo uznateľné, zahŕňajú úroky z hypotéky pre prvú aj druhú (vlastnú nehnuteľnosť) hypotéky, úroky z hypotéky na investície do nehnuteľností, úroky zo študentských pôžičiek a úroky z niektoré podnikateľské pôžičky vrátane firemných kreditných kariet.

Je úrok z úveru odpočítateľný z dane?

Úrok z úveru HELOC alebo úveru na bývanie je odpočítateľný, ak použijete prostriedky na renováciu svojho domu – fráza je „kúpiť, postaviť alebo podstatne zlepšiť“. Aby boli peniaze odpočítateľné, musia sa minúť na nehnuteľnosť, ktorej vlastný kapitál je zdrojom úveru.

Je úrok z kreditnej karty prípustným výdavkom?

Je dôležité si zapamätať, že ak si nárokujete daň za úroky z kreditnej karty, sú to iba úroky spojené s obchodnými výdavkami, ktoré sú prípustným výdavkom. Ak máte kreditnú kartu len na obchodné nákupy, uľahčíte si výpočet výšky úrokov, ktoré ste zaplatili počas daňového roka.

Odporúča: