Logo sk.boatexistence.com

Máte diabetes mellitus tipo 1?

Obsah:

Máte diabetes mellitus tipo 1?
Máte diabetes mellitus tipo 1?

Video: Máte diabetes mellitus tipo 1?

Video: Máte diabetes mellitus tipo 1?
Video: Diabetes mellitus (type 1, type 2) & diabetic ketoacidosis (DKA) 2024, Smieť
Anonim

diabetes 1. typu je ochorenie, pri ktorom telo nevytvára dostatok inzulínu na kontrolu hladiny cukru v krvi. Diabetes 1. typu sa predtým nazýval inzulín-dependentný diabetes alebo juvenilný diabetes. Počas trávenia sa jedlo rozkladá na základné zložky.

Môže byť diabetes mellitus 1. typu?

diabetes 1. typu, kedysi známy ako juvenilný diabetes alebo inzulín-dependentný diabetes, je chronický stav, pri ktorom pankreas produkuje malé alebo žiadne inzulínu. Inzulín je hormón potrebný na to, aby umožnil vstupu cukru (glukózy) do buniek, aby produkoval energiu.

Je diabetes mellitus rovnaký ako diabetes typu 1?

Diabetes mellitus 1. typu je spôsobený neschopnosťou tela produkovať inzulín. Pankreas normálne produkuje inzulín, keď človek je, a udržuje hladinu cukru v krvi v normálnych medziach. Ľudia s diabetes 1. typu neprodukujú žiadny inzulín Je to spôsobené autoimunitnou deštrukciou beta buniek v pankrease.

Prechádza cukrovka 2. typu do typu 1?

Nie je možné, aby sa diabetes 2. typu zmenil na diabetes 1. typu Osoba, ktorej bola pôvodne diagnostikovaná cukrovka 2. typu, však stále môže dostať samostatnú diagnózu typu 1 k neskoršiemu dátumu. Cukrovka 2. typu je najbežnejším typom, takže lekár môže mať spočiatku podozrenie, že dospelý s diabetom má 2. typ.

Má diabetes liek 1. typu?

Práve na cukrovku neexistuje žiadny liek, takže ľudia s cukrovkou 1. typu budú potrebovať liečbu po zvyšok svojho života. Dobrou správou je, že dodržiavanie plánu môže pomôcť ľuďom cítiť sa zdravo a vyhnúť sa neskôr problémom s cukrovkou.

Odporúča: