Logo sk.boatexistence.com

Kde sú primitívne dátové typy?

Obsah:

Kde sú primitívne dátové typy?
Kde sú primitívne dátové typy?

Video: Kde sú primitívne dátové typy?

Video: Kde sú primitívne dátové typy?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Smieť
Anonim

2. Primitívne dátové typy. Osem primitív definovaných v Jave je int, byte, short, long, float, double, boolean a char – tie sa nepovažujú za objekty a predstavujú nespracované hodnoty. Sú uložené priamo v zásobníku (viac informácií o správe pamäte v jazyku Java nájdete v tomto článku).

Kde sú uložené primitívne dátové typy?

Zásobníková pamäť ukladá primitívne typy a adresy objektov. Hodnoty objektu sú uložené v pamäti haldy.

Aký je primitívny dátový typ?

V JavaScripte je primitívom (primitívna hodnota, primitívny dátový typ) údaje, ktoré nie sú objektom a nemajú žiadne metódy. Existuje 7 primitívnych dátových typov: string, number, bigint, boolean, undefined, symbol a null.

Kde sú v Jave uložené primitívne typy?

Primitívne typy deklarované lokálne budú na zásobníku, zatiaľ čo primitívne typy, ktoré sú definované ako súčasť inštancie objektu, sú uložené na halde. Lokálne premenné sú uložené v zásobníku, zatiaľ čo inštancie a statické premenné sú uložené v halde.

Ako sa manipuluje s údajmi uloženými v primitívnych typoch?

Primitívne dátové typy sú uložené v pamäti v zásobníku namiesto v pamäti haldy, kde sú uložené objekty. Vďaka tomu je správa pamäte jednoduchšia a efektívnejšia. Pre každý z primitívnych dátových typov existuje trieda Wrapper, ktorá umožňuje ukladať rovnaké informácie, ale pomocou objektu.

Odporúča: