Logo sk.boatexistence.com

Sú oligopoly dynamicky efektívne?

Obsah:

Sú oligopoly dynamicky efektívne?
Sú oligopoly dynamicky efektívne?

Video: Sú oligopoly dynamicky efektívne?

Video: Sú oligopoly dynamicky efektívne?
Video: Эффективные исследования рынка по вопросам конкуренции объясняются за 7 минут 2024, Smieť
Anonim

Oligopolisti môžu byť dynamicky efektívni z hľadiska inovácií a vývoja nových produktov a procesov. Nadnormálne zisky, ktoré generujú, môžu byť použité na inovácie, v takom prípade môže získať spotrebiteľ.

Prečo sú oligopoly efektívne?

Oligopol však prináša obrovskú dynamickú efektivitu. Je to preto, že majú motiváciu a schopnosť to urobiť Majú abnormálny zisk a tiež sa musia neustále zapájať do diferenciácie produktov ako prostriedku konkurencie, takže existuje vysoká úroveň inovácií časom.

Sú oligopoly vzájomne závislé?

Výrazným znakom oligopolu je vzájomná závislosť Oligopoly sa zvyčajne skladajú z niekoľkých veľkých firiem. Každá firma je taká veľká, že jej konanie ovplyvňuje trhové podmienky. Preto budú konkurenčné firmy vedieť o akciách firmy na trhu a budú primerane reagovať.

Sú monopolné trhy dynamicky efektívne?

Monopolisti môžu byť aj dynamicky efektívni – keď sú monopoly chránené pred konkurenciou, môžu vykonávať inovácie produktov alebo procesov, aby získali vyššie zisky, a tým sa stali dynamicky efektívnymi. … Kvôli prekážkam vstupu môže monopolista chrániť svoje vynálezy a inovácie pred krádežou alebo kopírovaním.

Aké trhové štruktúry sú dynamicky efektívne?

Zvýšenie dynamickej efektívnosti možno často vidieť v monopolistickej konkurencii a oligopolnej konkurencii – v druhom prípade, keď existuje dostatočne veľký počet škálovaných podnikov na zarábanie a reinvestovanie nadprirodzené zisky a tam, kde existuje aj veľa menších firiem, ktoré sú možno lepšie schopné byť inovatívne vo výklenkoch …

Odporúča: