Logo sk.boatexistence.com

Ktorý slon je väčší?

Obsah:

Ktorý slon je väčší?
Ktorý slon je väčší?

Video: Ktorý slon je väčší?

Video: Ktorý slon je väčší?
Video: Дикий слон узнал ветеринара, который лечил его 12 лет назад, только посмотрите, что он с ним сделал 2024, Smieť
Anonim

Ázijské a africké slony možno najľahšie rozlíšiť podľa ich veľkosti, uší, tvaru hlavy a ich klov. Africký slon je vo všeobecnosti väčší. Ako najväčší a najťažší suchozemský cicavec na Zemi je samec slona afrického asi 3,2 metra vysoký a v priemere váži šesť ton.

Aké sú 3 druhy slonov?

Rozpoznávajú sa tri druhy slonov; slon africký (Loxodonta africana) a slon lesný (Loxodonta cyclotis) zo subsaharskej Afriky a ázijský slon (Elephas maximus) z južnej a juhovýchodnej Ázie.

Aké sú väčšie slony indické alebo africké?

Indický slon je menší ako slon africký savana -- ale nie o veľa. Dospelý muž je v priemere asi 21 stôp dlhý, 10 stôp vysoký po plecia a váži 5,5 tony. Uši indického slona sú oveľa menšie ako uši afrických slonov a pripomínajú tvar samotnej Indie.

Ktorý slon je väčší?

Veľkosť a hmotnosť

Slon africký je väčší z týchto dvoch slonov, pričom býky dorastajú do výšky 4 metrov. Naopak, najväčšie ázijské samce nedosahujú viac ako 3,5 metra.

Ktorý slon je väčší samec alebo samica?

Africký slon je najväčší suchozemský cicavec a na druhom mieste je slon ázijský. Samce sú väčšie ako ženy a obe pohlavia rastú počas celého života. Niektoré z najunikátnejších znakov oboch druhov slonov sú uši, kly, chobot a nohy.

Odporúča: