Logo sk.boatexistence.com

Ako zdaňujú nerezidenti?

Obsah:

Ako zdaňujú nerezidenti?
Ako zdaňujú nerezidenti?

Video: Ako zdaňujú nerezidenti?

Video: Ako zdaňujú nerezidenti?
Video: How are resident and nonresident aliens taxed in the U.S. & what is U.S. source income? 2024, Smieť
Anonim

Ako nerezident platíte daň iba z príjmu zo zdroja v New Yorku, ktorý zahŕňa zárobky z práce vykonávanej v štáte New York a príjem z nehnuteľností nachádzajúcich sa v štáte.

Aké je rozdelenie príjmu?

Je to výraz, ktorý znamená „ Koľko z vášho príjmu ste skutočne zarobili v NY“? Ak ste boli nerezidentom v NY, všetky vaše príjmy možno oznámiť NY, pretože to štát vyžaduje od zamestnávateľov v NY.

Ako zdaňuje štát New York dividendy?

New York si zaslúži čestné uznanie v tejto galérii neprajníkov, kde by ste nemali bývať, ak máte veľa zdaniteľných príjmov z dividend. maximálna hranica štátnej dane z príjmu je 8.8 %, ale polovica štátu podlieha dodatočnej dani z príjmu (maximálne 3,9 %) vyberanej mestom New York.

Ako sa zdaňujú nerezidenti?

Cudzinci bez trvalého pobytu vo všeobecnosti podliehajú dani z príjmu v USA iba z príjmu zo zdroja v USA. … Príjem FDAP je pasívny príjem, ako sú úroky, dividendy, nájomné alebo licenčné poplatky. Tento príjem sa zdaňuje paušálnou 30 % sadzbou, pokiaľ daňová zmluva neurčuje nižšiu sadzbu.

Ako sa v NY zdaňuje štátny príjem?

Áno, NY zdaňuje príjem svojich obyvateľov bez ohľadu na to, kde ich zarábajú. Poskytnú vám však kredit (oproti vašej dani v New Yorku) za akúkoľvek daň, ktorú zaplatíte inému štátu z rovnakého príjmu.

Odporúča: