Logo sk.boatexistence.com

Čo robí výluh?

Obsah:

Čo robí výluh?
Čo robí výluh?

Video: Čo robí výluh?

Video: Čo robí výluh?
Video: Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Priesakové rúry zbierajte odpadovú kvapalinu, ktorá prenikla k spodnej časti skládky. Tieto potrubia potom prepravujú kontaminovanú kvapalinu do špeciálnych kontajnerov, ktoré sú potom zhromaždené spoločnosťou na prepravu nebezpečného odpadu na správnu likvidáciu.

Čo je výluh a prečo je to problém?

Výluh je kvapalina, ktorá vzniká, keď sa odpad rozpadne na skládke a voda prefiltruje cez tento odpad. Táto kvapalina je vysoko toxická a môže znečisťovať pôdu, podzemné vody a vodné cesty.

Ako výluh ovplyvňuje životné prostredie?

Výluh, ktorý uniká zo skládky môže kontaminovať podzemné vody, povrchové vody a pôdu, potenciálne znečisťovať životné prostredie a poškodzovať ľudské zdravie.… Niektoré krajiny však upravujú výluh na skládke. Napríklad Francúzsko spracuje 79 % výluhu na mieste pred jeho vypustením do životného prostredia.

Ako sa vytvára výluh, čo robí?

Vylúhovať? „Kvapalina , ktorá vzniká pri filtrácii dažďovej vody cez odpady umiestnené na skládke. Keď sa táto kvapalina dostane do kontaktu so zakopaným odpadom, vylúhuje alebo vytiahne chemikálie alebo zložky z týchto odpadov.“

Čo je výluh a prečo predstavuje nebezpečenstvo pre životné prostredie?

Vždy, keď prší alebo sneží, voda preteká cez skládky a vytvára tekuté znečistenie nazývané výluh. Výluh obsahuje všetky druhy škodlivých chemikálií, o ktorých je známe, že spôsobujú environmentálne problémy, ako aj vážne poškodenie ľudského zdravia.

Odporúča: