Logo sk.boatexistence.com

Prečo sú špekulácie zlé?

Obsah:

Prečo sú špekulácie zlé?
Prečo sú špekulácie zlé?

Video: Prečo sú špekulácie zlé?

Video: Prečo sú špekulácie zlé?
Video: Koho kúpi Barcelona?! (Prestupové špekulácie) 2024, Smieť
Anonim

Špekulanti majú často zlú reprezentáciu, najmä keď titulky uvádzajú pád akcií, prudký nárast cien ropy alebo sa hodnota meny v krátkom čase rozbije. Je to preto, že médiá si často zamieňajú špekulácie s manipuláciou.

Prečo sú špekulácie problémom?

Hlavným problémom špekulácií, okrem toho, že sú neproduktívne, je to, že umožňujú manipuláciu s cenou. Ak sú ceny manipulované, už nepôsobíme na konkurenčnom trhu. Trh bol skorumpovaný v prospech tých, ktorí kontrolujú ceny.

Prečo je zbytočné špekulovať?

Keď je tento vzťah narušený z dôvodu neadekvátnej regulácie, nadmerné špekulácie podkopávajú schopnosť trhu zabezpečovať svoje životne dôležité funkcie pre reálnu ekonomiku – ženie ceny príliš vysoko, no zároveň znižovanie (skôr ako zvyšovanie) ponuky, vytváranie volatility, ktorá to sťažuje, …

Aký je negatívny vplyv špekulantov?

Špekulanti sú pre trhy dôležití, pretože prinášajú likviditu a preberajú trhové riziko. Naopak, môžu mať aj negatívny vplyv na trhy, keď ich obchodné kroky vedú k špekulatívnej bubline, ktorá vyženie cenu aktíva na neudržateľnú úroveň.

Prečo boli špekulácie zlé pre ekonomiku?

Princíp negatívneho ekonomického efektu špekulácií je presmerovanie zdrojov z výroby do špekulatívneho kasína Pokiaľ to nie je prehnané, nie je to až také zlé. Veď hazard povoľujeme. Zlé sa to stane vtedy, keď to spôsobí škody zvyšku ekonomiky.

Odporúča: