Logo sk.boatexistence.com

Ako funguje tympanická membrána?

Obsah:

Ako funguje tympanická membrána?
Ako funguje tympanická membrána?

Video: Ako funguje tympanická membrána?

Video: Ako funguje tympanická membrána?
Video: How the ear works 2024, Júl
Anonim

Oddeľuje vonkajšie ucho od stredného ucha. Keď zvukové vlny dosiahnu tympanickú membránu, spôsobia jej vibráciu. Vibrácie sa potom prenášajú na drobné kostičky v strednom uchu. Kosti stredného ucha potom prenášajú vibračné signály do vnútorného ucha.

Prečo funguje tympanická membrána?

Funkciou tympanickej membrány je napomáhať ľudskému sluchu. Keď zvukové vlny vstúpia do ucha, zasiahnu tympanickú membránu. Membrána vibruje silou úderu zvukovej vlny a prenáša vibrácie ďalej dovnútra, do kostí stredného ucha.

Ako funguje tympanická membrána ako bubon?

Bubienková membrána, tiež nazývaná ušný bubienok (alebo len bubienok), je tuhá (ale pružná), priesvitná štruktúra podobná bránici. Ušný bubienok sa pohybuje synchrónne v reakcii na zmeny tlaku vzduchu, ktoré tvoria zvukové vlny. Vibrácie bubna sa prenášajú cez kostný reťaz do slimáka.

Čo zasiahne tympanickú membránu?

Keď sa zvuk vydáva mimo vonkajšieho ucha, zvukové vlny alebo vibrácie sa šíria dolu vonkajším zvukovodom a narážajú na bubienok (tympanickú membránu). Ušný bubienok vibruje.

Čo sa stane, keď zvuk zasiahne tympanickú membránu?

Akonáhle zvukové vlny dosiahnu tympanickú membránu, začne vibrovať a vstupujú do stredného ucha. 4. Vibrácie sa prenášajú ďalej do ucha cez tri kosti (ossicles): malleus (kladivo), incus (nákovka) a štuple (strmienok).

Odporúča: