Logo sk.boatexistence.com

Sú sibírske mačky skutočne hypoalergénne?

Obsah:

Sú sibírske mačky skutočne hypoalergénne?
Sú sibírske mačky skutočne hypoalergénne?

Video: Sú sibírske mačky skutočne hypoalergénne?

Video: Sú sibírske mačky skutočne hypoalergénne?
Video: CS50 2015 - Week 7 2024, Smieť
Anonim

Napriek tomu všetkému sú sibírske mačky v skutočnosti považované za „hypoalergénne“, pretože ich koža produkuje menej chemikálií spojených s alergiami na mačky (Fel-d1), podľa The Klub sibírskych mačiek (SCC).

Budem alergický na sibírsku mačku?

Sibírsky. Sibír má dlhú srsť a nezdá sa byť typickou voľbou pre ľudí trpiacich alergiami, ale sibírske plemeno produkuje nižšie hladiny proteínu Fel d 1 ako mnohé iné plemená. Veľké percento ľudí s alergiami na mačky reaguje na prítomnosť proteínu Fel d 1.

Sú sibírske mačky úplne hypoalergénne?

Zatiaľ čo neexistuje žiadne hypoalergénne plemeno mačiek alebo psov, znížená chlpatosť sibírskej srsti bola zaznamenaná a komentovaná už takmer desať rokov. Hoci neexistujú žiadne vedecké dôkazy, chovatelia a majitelia domácich zvierat tvrdia, že Sibírčania môžu byť pre mnohých alergikov bezpečné.

Existujú nejaké skutočne hypoalergénne mačky?

Napriek všeobecnému presvedčeniu hypoalergénne mačky neexistujú. Dôvod, prečo sú niektoré mačky odporúčané pre alergikov namiesto iných, je spôsobený tým, koľko bielkovín produkujú.

Zlievajú sibírske mačky?

Sibírsky. Napriek svojej dlhej a bohatej srsti, sibírske mačky v skutočnosti púšťajú menej chlpov ako mnohé iné plemená a je známe, že sú hypoalergénne. Môžu dorásť do pomerne veľkých rozmerov, vďaka svojej veľkej srsti, a môžu byť aj napriek svojej veľkosti veľmi obratné.

Odporúča: