Logo sk.boatexistence.com

Prečo je melodická molová stupnica odlišná vzostupne a zostupne?

Obsah:

Prečo je melodická molová stupnica odlišná vzostupne a zostupne?
Prečo je melodická molová stupnica odlišná vzostupne a zostupne?

Video: Prečo je melodická molová stupnica odlišná vzostupne a zostupne?

Video: Prečo je melodická molová stupnica odlišná vzostupne a zostupne?
Video: Can You Use The Ascending Melodic Minor Scale In Both Directions? 2024, Smieť
Anonim

Dôvod, prečo sa vzostupná forma melodickej molovej stupnice líši od jej zostupnej formy je pretože prirodzené durové a melodické molové stupnice sú vo svojich horných tetrachordoch totožné … Zníženie tercie tón akejkoľvek danej durovej stupnice o pol kroku vytvára melodickú molovú stupnicu.

Ktorá molová stupnica sa líši vzostupne a zostupne?

Melodická molová stupnica je jedinečná, pretože sa líši smerom nahor (vzostupne) ako nadol (zostupne). Vzostupná melodická molová stupnica má zvýšený 6th a 7th stupeň stupnice.

Je melodická mollová rovnako vzostupne a zostupne?

Melodická molová stupnica je molová stupnica so zvýšeným šiestym a siedmym stupni stupnice, ale iba pri vzostupnom stupni. zostupná melodická molová stupnica je totožná s prirodzenou molovou stupnicou.

Aké sú rozdiely medzi melodickou molovou stupnicou vzostupne a melodickou molovou stupnicou zostupne?

Vzostupná a zostupná melodická molová

Vzostupná melodická molová stupnica je to, čo som práve opísal – prirodzená molová stupnica s vyvýšenou 6. a 7. Zostupná melodická molová stupnica je iný názov pre prirodzenú molovú stupnicu. „Zostupne melodická molová“je len obyčajná stará prirodzená molová stupnica pri zostupe.

Prečo sa melodická mollová líši vzostupne a zostupne na Reddit?

Zvýšenie šestky a sedmičky prispelo k plynulejšiemu zvuku pri písaní melódií (nakoniec sa tomu hovorí doslova melodické), ale pravdepodobne to znelo príliš zásadne, alebo sa zvýšené tóny zrazili s nejakou harmóniou, takže keďže len vedúci tón záležitosti pri riešení až po tónickú nôtu a obe noty boli vznesené z dôvodu …

Odporúča: