Logo sk.boatexistence.com

Prečo je bathsheba v Biblii dôležitá?

Obsah:

Prečo je bathsheba v Biblii dôležitá?
Prečo je bathsheba v Biblii dôležitá?

Video: Prečo je bathsheba v Biblii dôležitá?

Video: Prečo je bathsheba v Biblii dôležitá?
Video: What is the account of David and Bathsheba? 2024, Júl
Anonim

Bathsheba, hláskovaná tiež ako Betsabee, v hebrejskej Biblii (2. Samuelova 11, 12; 1 Kráľ 1, 2), manželka Uriáša Chetejca Uriáša Chetita […] 41: Chetita Uriáša, syna Zabada of Ahlai, 2. Samuelova 11:3–4: A Dávid poslal a pýtal sa na ženu. https://en.wikipedia.org › wiki › Uriah_the_Hittite

Uriah the Chetite - Wikipedia

; neskôr sa stala jednou z manželiek kráľa Dávida a matkou kráľa Šalamúna. … Dávid oľutoval svoje hriechy a Batšeba neskôr porodila Šalamúna.

Čo symbolizuje Bathsheba?

ženské krstné meno: z hebrejskej frázy, ktorá znamená „ dcéra prísahy.“

Aký je význam Batšeby v Biblii?

znamená " dcéra prísahy" v hebrejčine. V Starom zákone je to meno ženy vydatej za Uriáša Chetejca. Kráľ Dávid ju zviedol a otehotnel, a tak zariadil, aby jej manžela zabili v boji a potom sa s ňou oženil. Bola Šalamúnovou matkou.

Prečo sa Dávid vyspal s Batšebou?

David pohnutý žiadostivosťou pri pohľade na ňu volal, aby ju priviedli k nemu a vyspal sa s ňou, impregnoval ju David zavolal v snahe ukryť svoje prehrešky Uriah je doma z vojny v nádeji, že on a Batsheba budú mať príbuzný a že bude môcť vydávať dieťa za patriace Uriášovi.

Čo hovorí Biblia o Dávidovi a Batšebe?

Bathsheba, tiež hláskovaná Betsabee, v hebrejskej Biblii (2. Samuelova 11, 12; 1. Kráľov 1, 2), manželka Uriáša Chetejca; neskôr sa stala jednou z manželiek kráľa Dávida a matkou kráľa Šalamúna. … Dávid oľutoval svoje hriechy a Batšeba neskôr porodila Šalamúna.

Odporúča: