Čo robí kofeín?

Obsah:

Čo robí kofeín?
Čo robí kofeín?

Video: Čo robí kofeín?

Video: Čo robí kofeín?
Video: Co se stane, když vysadíte kofein? 2024, Septembra
Anonim

Kofeín je stimulant, čo znamená, že zvyšuje aktivitu vášho mozgu a nervového systému. Tiež zvyšuje cirkuláciu chemikálií, ako je kortizol a adrenalín v tele. V malých dávkach môže kofeín spôsobiť, že sa budete cítiť svieži a sústredení.

Ako vám kofeín škodí?

Konzumácia kofeínu sa vo všeobecnosti považuje za bezpečnú, hoci si vytvára návyk. Niektoré vedľajšie účinky spojené s nadmerným príjmom zahŕňajú úzkosť, nepokoj, tras, nepravidelný srdcový tep a problémy so spánkom (53). Príliš veľa kofeínu môže u niektorých jedincov vyvolať bolesti hlavy, migrénu a vysoký krvný tlak (54, 55).

Aké sú 3 účinky kofeínu?

Kofeín JE MOŽNÉ NEBEZPEČNÝ, keď sa užíva ústami dlhší čas alebo vo vysokých dávkach (>400 mg denne). Kofeín môže spôsobiť nespavosť, nervozitu a nepokoj, podráždenie žalúdka, nevoľnosť, zrýchlený tep a dýchanie a ďalšie vedľajšie účinky. Väčšie dávky môžu spôsobiť bolesť hlavy, úzkosť, nepokoj a bolesť na hrudníku.

Čo robí kofeín s vaším srdcom?

Rýchly srdcový tep

Stimulačné účinky príjmu vysokého kofeínu môžu spôsobiť, že vaše srdce bude biť rýchlejšie. Môže tiež viesť k zmenenému rytmu srdcového tepu, nazývanému fibrilácia predsiení, ktorá bola hlásená u mladých ľudí, ktorí konzumovali energetické nápoje obsahujúce extrémne vysoké dávky kofeínu (39).

Dodá vám kofeín energiu?

Kofeín blokuje inhibičný neurotransmiter vo vašom mozgu, čo spôsobuje stimulačný účinok. To zlepšuje hladinu energie, náladu a rôzne aspekty funkcie mozgu.

Odporúča: